Prințul Phillip, omul care a făcut-o pe Regină să râdă toată viața și pe Meghan să plângă la TV. De ce avea voie să facă gafe – unele monumentale ca funeraliile care i se pregătesc

12 apr. 2021
200 Afișari
Prințul Phillip, omul care a făcut-o pe Regină să râdă toată viața și pe Meghan să plângă la TV. De ce avea voie să facă gafe - unele monumentale ca funeraliile care i se pregătesc

Prințul consort Philip, jumătatea Reginei Elisabeta a II-a, va fi inmormântat sâmbătă, după opt zile de doliu național, și va avea parte de funeralii naționale excepționale. Un automobil marca Land Rover a fost configurat în mod special pentru Prinț, mașina va transfera corpul regal de la Palatul Windsor la Catedrala Saint George. Din cauza pandemiei, britanicii vor participa la înmormântare din fața televizoarelor, iar sâmbătă la ora 15.00 toată țara va ține un minut de reculegere. Prințul Philip a murit vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani. Era un om foarte vesel și mucalit, imprevizibil când deschidea gura. Dovada, mai jos.

Când vă mai duceți la Vama Veche, să priviți marea și pentru Prințul Philip, pentru că în marea noastră Neagră s-a scăldat și el cândva împreună cu Regele Mihai. Copilașii erau supravegheați de Regina Maria care notează în “Jurnal”: “Philip, iute că argintul viu, foarte amunzant și ștrengar. Lui Miki îi face bine să-l aibă lângă el pe verișorul lui”.

Filip si Miki se scaldau in Marea Neagră.

Philip și Miky își petreceau vacanțele de vară pe Litoralul Marii Negre

Seara, luau cina cu toții pe terasa Palatului Regal din Mamaia pentru ca a doua zi, băieții regali să o ia de la capăt pe malul marii. “Plaja este cu adevărat superbă și perfectă pentru copii, iar înotul este mai plăcut decât la Balcic. Miky și Philip se simt minunat în apă și pe nisip. Desigur, lui Miky îi face bine să-l aibă lângă el pe verișorul lui plin”, notează Regina Maria. Cel puțin în vacanțele din România, Prințul Philip a fost foarte fericit, pentru că în rest a crescut mai mult singur, mama lui avea probleme psihice și a devenit călugăriță, suferea de paranoia și de schizofrenie.

Prințul Philip a botezat-o pe MS Margareta și i-a finanțat studiile

Prințul Philip a fost văr primar cu Regele Mihai al României și este nașul de botez al Majestății sale Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai și a Reginei Ana. “Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale a României”, a precizat Custodele Coroanei, MS Margareta.

Philip si Miki se jucau cu galetusa in nisipul Marii Negre.

Cea mai mare calitate a Prințului Philip: a fost soțul Reginei toată viața, un om cu un incontestabil simț al umorului

Cel mai longeviv consort s-a născut la vila Mon Repos din Corfu în ziua de 10 iunie 1921, drept prinț al Greciei și al Danemarcei. A fost singurul fiu al Prințului Andrew al Greciei și al Danemarcei și al soției sale, prințesa Alice de Battenberg. În anul 1939 era instructor pe nava HMS Royal Arthur, atunci a cunoscut-o pe viitoarea Regină, la Colegiul Regal de Marina. S-au plăcut mult, și și-au scris până în anul 1946 cînd Philip i-a cerut Regelui George al VI-lea mâna Elisabetei și a renunțat la toate titlurile grecești și daneze, luându-și numele bunicilor materni Mountbatten. I-a făcut Reginei patru copii și a întruchipat echilibrul și stabilitatea familiei regale, iar istoria o să țină minte poantele lui acide si libere, umor englezesc veritabil.

Printul care-o făcea pe Regina Angliei sâ râdă.

De ce avea voie prințul Philip să facă gafe? Pentru că era Prinț și era bătrân, iar bătrânilor li se iartă orice

Înainte de împlinească 90 de ani, Prințul Philip spunea “începe să cadă bucăți” și atunci toată lumea l-a simpatizat. Monarhia conservatoare care ținea atât de mult la etichetă avea un umorist. Când o tânără din Kenya i-a oferit flori, a întrebat-o : “Sunteți femeie, nu-i așa?”. Când s-a întîlnit cu o trupă de dansatori de culoare, le-a spus: “Sunteți toți din aceeași familie?”. Când s-a văzut cu Elton John l-a abordat direct: “Ah, deci dumneavoastră sunteți cel care conducea această mașină oribilă? O zăream des când mergeam la Castelul Windsor”. “The Sun” a făcut o colecție cu glumele sale directe și nepotrivite cu rigoarea regalității.

Mai aruncați cu sulițe unul în altul?”

În anul 2002, când Prințul a vizitat un parc de cultură dedicat aborigenilor din pădurile tropicale din Queensland, Australia, l-a întrebat pe un om de afaceri:“Mai aruncați cu sulile unul în altul?”. Când a ajuns la Berlin și a vizitat Ambasada Britanică a constatat că e prea mare și a zis: “Aceasta este o vastă risipă de spațiu”.

Arăți de parcă ești pregătit pentru culcare”

Când s-a dus în Italia, în anul 2002, după o zi lungă, s-a văzut cu premierul italian Giuliano Amato la restaurant și i-a cerut bere: “Nu-mi pasă de care este, adu-mi o bere”. Când s-a văzut cu Președintele Nigeriei, Olusegun Obasanjo, în anul 2003 a remarcat costumul african tradițional și l-a felicitat cu :“Arăți de parcă ești pregătit pentru culcare”. Într-o vizită la o școală, i-a spus unui băiețel că este prea gras ca să devină astronaut. Studenților britanici din China, în timpul vizitei sale de stat din 1986: “Dacă mai rămâneți aici prea mult, o să va întoarceți acasă cu toți ochii îngustați”.

Deci, ați reușit să scăpați nemâncat?

La dezvelirea unei plăci pe un stadion de cricket din Londra, in anul 2017, a spus: “îl veți vedea pe cel mai mare expert mondial în dezvelirea plăcilor”. Unui student britanic care s-a întors dintr-o călătorie în Papua Nouă Guinne: “Deci, ați reușit să scăpați nemâncat?”. Unui locuitor al insulelor Cayman: “majoritatea vă trageți din pirați, nu-i așa?”. La Cardiff s-a luat de niște copii care sufereau de deficiențe de auz și stăteau prea aproape de formația care cânta: “dacă stați aproape de muzică aceea, nu mă miră că sunteți surzi”. Iar pe un bărbat cu dizabilități care se afla într-un scaun cu rotile l-a întrebat “Câte persoane ați călcat în dimineața aceasta?”.

Caterinca Regală a fost una dintre calitatațile Venerabilului Prinț pentru care Regatul Unit ține opt zile de doliu. Cine o să mai glumească de acum încolo in familia Regală? Prințul Harry își face acum bagajele să vină acasă, dar va veni singur, Meghan a lui este însărcinată și a fost sfătuită să nu treacă Oceanul. Despre cele mai fastuoase funeralii regale vom mai vorbi. Cred că Prințul Philip sigur ar fi avut ceva de comentat și despre asta. Ceva memorabil ca toată viața sa de consort perfect, omul care o făcea pe Regină sa râdă.

 

Cookies