ARHIVA B365

Prinţul Paul, externat din spital. A reuşit să amâne cu o zi întâlnirea cu procurorii DNA

Desi este personajul cheie in dosarul de coruptie aflat pe masa procurorilor din Brasov, care il numesc deocamdata „cumparatorul de influenta”, Paul de Romania se considera nevinovat. El sustine ca este doar o victima a omului de afaceri Remus Truica si a membrilor grupului infractional coordonat de acesta. Alaturi de Truica, dupa gratii pentru 30 de zile ar putea ajunge si jurnalistul Dan Andronic si avocatul Robert Rosu, informeaza stirileprotv.ro.

Printul Paul de Romania a iesit din spitalul din Ploiesti in brate cu fiul sau. S-a externat joi doar dupa ce baiatul a sosit cu mama ca sa-l ia. Apoi, au plecat impreuna in Capitala, printul reusind sa mai amane cu o zi intalnirea cu procurorii DNA de la Brasov. Sustine insa ca este nevinovat si ca mai mult, este o victima a lui Remus Truica.

„A fost un pic soc dar sper ca printesa a explicat am fost inconjurat de multi oameni care au incercat sa ne fure si ne-au pus intr-o stare de nerv. Eu nu am furat niciodata, de ce trebuie sa fur proprietatea mea?”, a spus printul Paul.

In timp ce Paul de Romania se considera o victima a lui Remus Truica. Procurorii anticoruptie sustin insa ca printul s-a inteles cu Truica, pe atunci consilier al premierului Adrian Nastase, sa-l ajute sa dobandeasca intreaga avere revendicata nelegal.

In baza faptului ca este nepotul regelui Carol al II lea, nerecunoscut insa ca membru al Casei Regale de catre Regele Mihai, Paul a revendicat zeci de imobile, palate, manastiri, ferme, podgorii, paduri si lacuri din toata tara.

Numai in Bucuresti el ar fi dorit sa obtina imobilul Bibliotecii Universitare, cladirea in care se afla in prezent Ambasada Iranului, sediul Ministerului afacerilor externe dar si cel in care functiona PDL.

Printul a depus notificari peste tot si spera ca bunurile sa ii fie retrocedate. Adica, in baza renumelui, Paul Lambrino spera sa obtina proprietatile pe care le cerea. I-au sarit in ajutor Remus Truica prin firma lui Reciplia si Dan Andronic, Andrei Marcovici, ca director al societatii comerciale şi Lucian Mateescu. Acestia ar fi facut demersuri ca Paul de Romania sa obtina proprietatile, iar grupul ar fi urmat sa primeasca intre 50% si 80% din fiecare afacere.

Citeşte şi: DNA: „Evenimentul zilei”,folosit de Truică şi Dan Andronic,pentru a retroceda ilegal Pădurea Băneasa

Procurorii spun ca prin aceste metode, printul Paul a intrat in proprietatea a 17 hectare de pamant ce apartinusera Fermei Baneasa.

Desi nu detinea niciun act care sa ateste ca este mostenitor legal al Fermei Regale Baneasa, Printul Paul a reusit sa puna mana pe tot acest teren cu ajutorul lui Remus Truica. Acesta a reusit sa il convinga pe fostul director al institutului sa ii retrocedeze printului terenul. In schimb a primit o excursie in strainatate pentru 4 persoane. Terenul a fost apoi parcelat si vandut unor oameni de afaceri.

Prejudiciul adus statului roman este de aproape 136 de milioane de euro.

Vezi şi: DNA:Prejudiciul în dosarul retrocedării fermei Băneasa acoperă alocațiile pe un an a 1 mil. de copii


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button