Prinţul Paul de România ar putea primi 60% din averea Casei Regale

de:
17 feb. 2013
0 Afișari
Prinţul Paul de România ar putea primi 60% din averea Casei Regale

Motivarea sentinţei a durat aproape un an. Decizia magistraţilor români este definitivă şi irevocabilă şi reprezintă o recunoaştere a sentinţei pronunţate de Tribunalul din Lisabona la 6 februarie 1955.

Anularea căsătoriei dintre Regele Carol al II-lea şi prima sa soţie Zizi Lambrino nu retrage dreptul la moşteniere al descendenţilor lor. Este verdictul dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un proces care a durat mai bine de 20 de ani.

Verdictul îi permite Prinţului Paul de România să revendice o parte din averea Casei Regale.

„Soluţia instanţei străine, din 6 februarie 1955, prin care s-a statuat că anularea căsătoriei nu împietează asupra filiaţiei faţă de tată prin declararea reclamantului ca fiu nelegitim al defunctului rege, în limitele legale şi în special pentru a fi admis în procedura de inventar pendite, ca urmare a decesului acestuia, şi nu contravine ordinii publice de drept internaţional privat român de la momentul litigiului”, susţin magistraţii Curţii Supreme. 

Conform ediției de anul trecut a TOP 300 Capital Cei mai bogați români, averea Casei Regale a fost estimată la 65 milioane de euro. Evaluarea averii Familiei Regale este extrem de subiectivă și poate naște multe discuții, cu atât mai mult cu cât majoritatea castelelor sunt bunuri de patrimoniu.

Familia regală deține patru castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, plus un imobil în Versoix (Elveția), care a fost vândut contra sumei de 1,5 milioane de euro. Totodată familia regală mai deține un imobil și mai multe terenuri în Poiana Țapului, câteva cabane în Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere.

Sursa: capital.ro

Cookies