Prinţul Charles îşi lansează astăzi propria fundaţie în România

de:
02 iun. 2015
1 afișări
Prinţul Charles îşi lansează astăzi propria fundaţie în România

Prințul Charles de Wales isi lanseaza astazi propria fundatie in Romania – Fundatia Printul de Wales – prin care vrea sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania.

Este cunoscut ca Alteta Sa Regala (ASR) are o afectiune aparte pentru Romania, el ajungand prima data in Transilvania in 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la tara si un botanist amator, Printul de Wales a descoperit atunci o zona rurala idilica, in mare parte disparuta din Marea Britanie. De la acea prima vizita, ASR a revenit de multe ori in Transilvania, si fiecare vizita l-a convins si mai mult sa ajute la pastrarea peisajelor unice, a arhitecturii traditionale si a unui mod de viata neschimbat de sute de ani, informeaza Ambasada Marii Britanii, intr-un comunicat de presa remis B365.ro.

Printul de Wales detine, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie (The Prince of Wales’s Charitable Foundation), o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei lui din Romania. Initial, o buna parte a activitatilor noii fundatii vor avea loc aici. Aceasta proprietate va fi restaurata cu grija si transformata in Centrul de Pregatire al Printului de Wales in Transilvania. Centrul va avea o sala de conferinta capabila sa gazduiasca pana la 70 de persoane, o cafenea si posibilitati de cazare ce vor veni in sprijinul comunitatilor locale si a miilor de vizitatori ce ajung in satul Viscri in fiecare an.

Din noul centru, Fundatia Printul de Wales va oferi la inceput cursuri de restaurare atat pentru pentru comunitatile locale cat si pentru studenti si ucenici din strainatate. Este primul pas in angajamentul de a sprijini Romania in re-descoperirea unor meserii in buna parte pierdute in zona rurala. Alte cursuri si programe vor fi lansate ulterior in functie de nevoile comunitatilor rurale. Fundatia va sprijini si programe caritabile personale ale Printului de Wales si a altor organizatii caritabile, ajutand astfel comunitati nu doar din zona Transilvaniei ci a intregii Romanii.

Pe langa casa din Viscri, Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie, mai detine o proprietate in Valea Zalanului (Zalanpatak) in judetul Covasna. ASR a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele doua proprietati – administrate de Contele Kalnoky si sotia sa Anna – sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales.

Directorul Executiv al Fundatiei Printul de Wales este Aura Woodward, nascuta in Romania. Ea a declarat ca „Fundatia Printul de Wales va lucra indeaproape in special cu comunitatile rurale din intreaga tara, pentru a-i sprijini pe localnici sa invete meserii noi si sa deprinsa abilitati care sa ii ajute in gasirea unui loc de munca”.

Printul de Wales este Patron al Transilvania Fest – un targ de produse locale, cultura si artizanat din Transilvania. ASR este, de asemenea, Patron al FARA (FAURE-ALDERSON ROMANIAN APPEAL) – o organizatie caritabila ce ajuta adulti si copii ce sufera de boli psihice. De-a lungul anilor, Printul de Wales a sprijinit si alte organizatii, precum: Mihai Eminescu Trust – ASR a fost Patron al MET in perioada 2003 – 2013, Fundatia ADEPT, Monumentum, Trustul Kalnoky, INTBAU Romania.

Cookies