Prințul Charles, întâmpinat la București de Klaus Iohannis. Moștenitorul coroanei britanice are agenda plină cu activități, prin tot orașul

25 mai 2022
188 afișări
Prințul Charles, întâmpinat la București de Klaus Iohannis. Moștenitorul coroanei britanice are agenda plină cu activități, prin tot orașul
Prințul Charles, întâmpinat la București de Klaus Iohannis. Moștenitorul coroanei britanice are agenda plină cu activități, prin tot orașul. Sursa foto: presidency.ro

Prințul Charles a venit, miercuri, în România. Președintele Klaus Iohannis l-a întâmpinat la București pe moștenitorul coroanei britanice – la Palatul Cotroceni. Alteţa Sa Regală Principele de Wales are o agendă plină cu activități, prin tot orașul.

Prințul Charles întâmpinat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis l-a întâmpinat miercuri, la ora 14:45, la Palatul Cotroceni din București, pe Prințul Charles. Vizita Principelui de Wales în România are un program bine pus la punct.

„Este mereu o bucurie reîntâlnirea cu Prințul Charles, un prieten apropiat al României, care se implică activ în promovarea țării noastre. Am avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o discuție foarte bună cu Alteța Sa Regală despre importanța educației pentru un mediu sănătos și despre soluții concrete pentru limitarea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității în România”, a declarat Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook.

După primirea de la Palatul Cotroceni, Prințul Charles a pornit spre Palatul Victoria, acolo unde va discuta cu premierul Ciucă.

Mai apoi, Alteţa Sa Regală Principele de Wales este așteptat la Palatul Elisabeta, unde va fi întâmpinat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort.

Principele de Wales a mai vizitat Palatul Elisabeta și în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Tot miercuri – 25 mai, Prințul Charles se va duce în vizită la centrul de refugiați ucraineni, aflat la Romexpo. Moștenitorul coroanei britanice va fi însoțit la această vizită de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Principele de Wales este îndrăgostit de România

Începând cu anul 1998, Prințul Charles vizitează frecvent țara noastră, iar Familia Regală a României participă an de an la vizite private sau oficiale la reşedinţa reginei Elisabeta.

Moștenitorul coroanei britanice are două proprietăţi în România:

  • una aflată în Valea Zălanului (din judeţul Covasna), care este deschisă și vizitatorilor,
  • alta aflată în satul Viscri din (judeţul Braşov).

Totodată, Casa de la Viscri a devenit şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Acolo este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Cookies