Onţanu dă sute de mii de euro pe castele şi prinţese

de:
12 iun. 2011
0 Afișari
Onţanu dă sute de mii de euro pe castele şi prinţese

Cele cinci noi locuri de joacă pe care Primăria Sectorului 2 vrea să le amenajeze în Parcul Obor şi în cartierul Pantelimon vor fi dotate cu mai multe echipamente de joacă pentru copii ce vor întruchipa diverse personaje ale lumii medievale şi maritime.

Potrivit proiectului, spaţiile de joacă vor fi prevăzute cu pavele ecologice din cauciuc reciclat astfel încât, dacă vor cădea, copiii să nu se lovească prea tare. În plus, vor fi montate bănci şi coşuri de gunoi, iar din punct de vedere peisagistic, spaţiile de joacă vor fi prevăzute cu gazon şi gard viu de arbuşti.

„Cu 220.000 de euro se poate ridica o vilă la care pui şi spaţiu verde pe lângă ea, aşa că eu mă abţin să votez acest proiect. Este prea mult”, a comentat consilierul local Ioan Georgescu de la PSD.

În replică, consilierul local democrat liberal Cătălin Edmond Tălmăcean a susţinut că proiectul de hotărâre ar trebui aprobat pentru a onora promisiunile făcute alegătorilor la început de mandat. „Avem nevoie ca cetăţenii să beneficieze de spaţii de joacă. Să încercăm să trecem acest proiect pentru cetăţenii care ne-au votat acum trei ani. Dacă vă schimbaţi părerea numai după cum bate vântul, mi se pare exagerat din partea dumneavoastră”, i-a replicat Tălmăcean lui Georgescu.

Preţurile ar putea scădea cu 15-20%

După cum susţine conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, cele cinci ansambluri de joacă se vor desfăşura pe o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi în Parcul Obor, respectiv 1.670 metri pătraţi în cartierul Pantelimon. „Preţurile unitare sunt mici: 34 euro/mp la aparatele de joacă, 12,5 euro/mp pentru zonele verzi, 20,5 euro/mp pentru alei şi 35 lei pe metrul cub de pământ vegetal”, a exemplificat Daniela Negru, directorul tehnic al ADP Sector 2.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu de la UNPR a precizat însă că preţurile la care urmează să fie amenajate spaţiile de joacă pentru copii ar putea fi diminuate cu până la 20 de procente după ce se va desfăşura licitaţia de atribuire a contractului. „Urmează să aibă loc licitaţia electronică. Aşa cum se întâmplă pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), proiectele vor fi mai ieftine cu 15-20%. Preţurile acestea reies din studiile de fezabilitate, însă, la licitaţia electronică se schimbă lucrurile”, a argumentat Onţanu.

Investiţia în ansamblurile de joacă din Parcul Obor este estimată la 1,18 milioane lei (281.000 euro), iar cea din cartierul Pantelimon la 1,56 milioane lei (371.000 euro). Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 2 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general pentru amenajarea locurilor de joacă a fost adoptat cu majoritate de voturi la ultima şedinţă de Consiliu.

Cookies