Imagini de la reținerea violatorului jurnalistei de către polițiști. VIDEO

de:
17 sept. 2013
0 Afișari
Imagini de la reținerea violatorului jurnalistei de către polițiști. VIDEO

UPDATE: Violatorul a fost arestat preventiv, având în vedere circumstanțele agravante. În cadrul unei declarații de presă, procurorii au făcut public numele jurnalistei violate, declarația fiind transmisă în direct la televiziuni. Identitatea victimei nu a fost protejată. Suspectul arestat se numește Ninel Mogoșanu și este în vârstă de 32 de ani.

Imagini de la reținerea suspectului, furnizate de Poliția CApitalei:

Iată cum s-au desfășurat acțiunile, conform Poliției Capitalei: 

„la data de 10.09.2013, în jurul orei 17.00, Poliţia Capitalei a fost sesizată, de către partea vătămată, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona Dorobanţi – Perla, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi ameninţat-o cu un cuţit pentru a-l urma în Parcul Perla.

În continuare, bărbatul i-ar fi solicitat tinerei să-l urmeze pe Calea Floreasca. Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că, fără a reacţiona în vreun fel sau a striga după ajutor, tânăra a parcurs , împreună cu suspectul, mai multe sute de metri. În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub ameninţarea cuţitului, aceasta ar fi fost supusă unor acte de perversiune sexuală.

Complexul de activităţi specifice, desfăşurate de către poliţiştii Capitalei, a condus la identificarea, prinderea şi reţinerea, în data de 16 septembrie a.c., a principalului suspect. Precizăm faptul că acesta era monitorizat, aflându-se în atenţia poliţiştilor Secţiei 5, întrucât fusese eliberat recent din penitenciarul în care executa o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În baza probelor existente şi a unui mandat emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii Secţiei 1 au efectuat, în data de 16.09.2013, o percheziţie la domiciliul bărbatului suspect, unde au identificat obiectele vestimentare cu care cel în cauză ar fi fost îmbrăcat la data comiterii faptei.

Suspectul a fost reţinut de către poliţiştii bucureşteni, în ziua de 17.09.2013 fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.”

Bărbatul de 32 de ani fusese eliberat acum o lună din închisoare. El a primit o pedeapsă de 11 ani de închisoare, tot pentru viol, dintre care  a executat doar 8, fiind eliberat mai repede pentru bună purtare. Pe numele lui au fost făcute şi acuzaţii de tâlhărie şi lipsire de libertate. 

Bărbatul a încercat ieri să mai violeze o femeie, pe o secretară. Aceasta a reușit să scape, însă.

Suspectul a fost reținut, i-a fost percheziționat apartamentul, unde au fost găsite hainele cu care era îmbrăcat la momentul violului, relatează România tv. Suspectul a fost recunoscut de către jurnalistă, dar i-au fost prelevate și probe ADN, pentru o identificare științifică. Bărbatul este reținut la Secția 1 și va fi prezentat de procurori în fața instanței, pentru mandat de arestare.

Săptămâna trecută, Poliția reținuse alt suspect, dar acesta s-a dovedit a nu fi vinovatul.

O jurnalistă de la un post de radio a reclamat marţi, la 112 că a fost obligată de un individ să întreţină raporturi sexuale orale pe malul Lacului Floreasca, unde a fost dusă sub amenințarea cuțitului de pe Calea Dorobanți, au precizat miercuri oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, victima a sunat la 112 la ora 17,00 şi a reclamat că în jurul orei 16,00, în timp ce se afla în zona Perla din cartierul Dorobanţi, a fost acostată de un bărbat necunoscut care a obligat-o să meargă pe malul Lacului Floreasca. Acolo ar fi ameninţat-o cu un cuţit pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el.

Femeia a fost la Secţia 1 Poliţie pentru a da declaraţii, în acest caz poliţiştii efectuând cercetări pentru a verifica cine este persoana care a abuzat-o.

Cookies