LA MINE-N CARTIER

Principalul bulevard al Capitalei, o groapă cu noroi, la un an de la începerea reamenajării

Noroi și glod, asta vedem pe principalele bulevarde ale Capitalei. 

Amenajarea bulevardelor Gheorghe Magheru și Nicolae Bălcescu fusese anunțată cu mare optimism de reprezentanții municipalității în urmă cu un an. Atunci se promitea că arterele istorice ale Bucureștiului vor fi reabilitate și vor avea fi mult mai „prietenoase” pentru pietoni. 

De atunci, lucrările de reamenajare au fost finalizate doar parțial și continuă să arate deplorabil. În plus, deși cele două principale străzi „de promenadă” ale Bucureștiului sunt printre cele mai circulate și poluate artere, Magheru și Bălcescu au rămas fără spațiile verzi: peste 140 de arbori au dispărut în ultimii 20 de ani, după cum informa B365.ro. De asemenea, pe toată lungimea porțiunilor proaspăt amenajate în ultimul an s-au pus și scuaruri pentru plantarea arborilor, în care găsim însă doar buruieni, iar pe marginea trotuarelor în loc de gazon găsim nămol sau pământ uscat, din care ies, din loc în loc, cablurile dedicate corpurilor de iluminat. 

„Ultimul termen de finalizare a trotuarelor dintre Universitate şi Romană este sfârşitul lunii august. Lucrarile sunt in curs de executare si urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul verii„, transmitea în iulie Administraţia Străzilor într-un răspuns oficial către B365.ro.  

Pe forumul skyscrapercity, utilizatorul gab2406 a postat fotografii cu starea deplorabilă în care arată trotuarele de pe bulevardul Bălcescu: 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button