Principalele motive pentru a vizita Barcelona în vacanță

de:
11 iul. 2018
1 Afișari
Principalele motive pentru a vizita Barcelona în vacanță

Barcelona este renumită pentru monumentele istorice impresionante care trebuie vizitate măcar o dată în viață. Dintre acestea amintim:

Sagrada Familia – capodopera artistului Gaudí. Are mozaicuri de ceramică într-o multitudine de culori și sculpturi inspirate din natură. Principalele puncte de atracție sunt: Fațada Patimilor (cu celebrele sculpturi unghiulare), Fațada Nașterii Domnului (are porți ce reprezintă Milostenia, Speranța, Credința), Cripta (cu mormântul lui Gaudí și un muzeu ce prezintă istoria bisericii), Scările în spirală (care duc la clopotnițe și la galerii, fiecare scară are 400 de trepte).

Catedrala din Barcelona din Cartierul Gotic, care are nu mai puțin de 28 de capele laterale.

Bulevardul La Rambla care este cel mai renumit în acest oraș. Indiferent că este zi sau noapte, el este plin de turiști. Aici sunt numeroase restaurante, cafenele, magazine și vânzători ambulanți.

 

Parcul de la Ciutadella se remarcă prin numeroase muzee, grădini cu statui, un lac cu bărci și o grădină zoologică.

Castelul Montjuїc din sec. al XVIII-lea, cu un muzeu impresionant cu arme și machete de castele deosebit de frumoase. Castelul se găsește în Parcul Montjuїc și oferă o panoramă extraordinară asupra orașului și asupra portului Barcelonei.

Arcul de Triumf este unul dintre cele mai impresionante monumentedin Barcelona.

 

Casa Batllóeste o cădire care îl simbolizează pe Sf. Gheorghe doborând balaurul. Balcoanele sunt din fier, hornurile sunt strânse și grupate și exprimă un desen abstract, ușile și ferestrele au ondulații fanteziste și vitralii, o aparte a acoperișului este din țiglă colorată care pare a fi spinarea balaurului sau a unei reptile. Pe unul din turnuri există o cruce din ceramică ce a fost realizată în Mallorca și care are brațele spre cele patru puncte cardinale. Această construcție a fost denumită și Casa oaselor și este opera artistului Gaudí.

Monument a Colom construit în anul 1888esteînalt de 60 m, este dedicat lui Christofor Columb care a descoperit America. Statuia acestuia este din bronz. Se poate urca la platforma din vârful monumentului cu un ascensor.

În portul orașului sunt câteva obiective deosebite – Golondinas, Port Vell și Portul Olimpic.

Spania și mai ales Barcelona oferă o mare varietate de distracții și idei active de petrecere a timpului liber.

În acest oraș sunt foarte multe spectacole stradale din care cele mai renumite sunt recitalurile de jazz, rag time, muzică clasică din piețele și bulevardele principale, dar și statuile umane care sunt deja foarte populare în bulevardul Rambla.

Turiștii găsesc aici cele mai originale distracții cum sunt sporturile de apă, scufundările, surfingul și parașutismul de-a lungul coastei cu apa de un albastru azur. Iubitorii de sport își pot petrece timpul pe terenurile de sport și la cluburile de golf. În zonele de munte pot face alpinism, drumeții iar în sezonul de iarnă pot merge la schi.

 

La o oră de mers cu mașina din Barcelona se ajunge la Montserrat sau Muntele zimțat (care are înălțimea de 1236 m) ce oferă un peisaj de vis spre Munții Pirinei. Aici se află și Mănăstirea Montserrat care este înconjurată de capele și peșteri ale pustnicilor. În interiorul mănăstirii se află o statuie din lemn denumită Fecioara Neagră, care o reprezintă pe Fecioara Maria cu pruncul, a fost realizată de Sfântul Luca și datează din anul 50 d.HR. Turiștii pot vizita și un muzeu care cuprinde expoziții de pictură catalană.

Orașul dispune de teatre independente unde se joacă comedii catalane, de spectacole de weekend artistice, muzicale, de spectacole oferite de cinematografe și evenimente culturale săptămânale. În perioada verii, în Barcelona are loc Festival del Grec.

Viața de noapte în Barcelona este uimitoare pentru că aici sunt numeroase cluburi de noapte, baruri hi-tech, etc. Cele mai renumite baruri sunt La Paloma cu sală de dans și orchestră proprie, Mirablau cu o panoramă superbă asupra orașului, Boadas renumit pentru cocteilurile originale, Otto Zuts cu muzică de calitate și DJ. De asemenea în Barcelona poți vizita cafeneaua muzeului figurilor de ceară – El Bosc de les Fades.

Cookies