Prin Pipera, cel mai corporatist cartier din România, bate vântul! Work from home a golit metroul 

05 ian. 2021
172 Afișari
Prin Pipera, cel mai corporatist cartier din România, bate vântul! Work from home a golit metroul 
București: Construcția unei linii noi de tramvai care să lege Pipera de cartierul Pantelimon, aprobată de primăria Sectorului 2

Până la începutul pandemiei unul dintre cele mai aglomerate cartiere din București, Pipera a ajuns să fie aproape goală. Volumul traficului de la metrou a scăzut la jumătate, iar clădirile de birouri stau goale în așteptarea angajaților sătui de munca de acasă.

Cea mai puternică zonă corporate din România este pustie în această perioadă. Scăderea traficului în staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera s-a văzut imediat ce companiile au decis să treacă în sistemul „work from home“ (munca de acasă), în martie 2020.

Astfel, dacă în martie 2019, prin staţia Aurel Vlaicu trecuseră aproximativ 23.300 de oameni în medie pe zi, un an mai târziu numărul a scăzut la mai puţin de jumătate, mai exact 11.000, conform datelor Metrorex primite de ZF.ro

În cifre, scăderea traficului este de circa 70% şi este rezultatul aplicării variantei „work from home“, adoptată de numeroase companii de la instalarea pandemiei de COVID-19 în România.

Potrivit consul­tanţilor imobiliari, deja pe 15 martie doar 20 până la 50% dintre corporatişti au mai venit la birou.

Cele mai recente date furnizate de Metrorex la solicitarea ZF arată că traficul de la Aurel Vlaicu s-a redus de la aproape 1,2 milioane de călători în intervalul 1 octombrie – 15 noiembrie 2019, la doar 360.000 în aceeaşi perioadă a anului 2020. Scăderea este de circa 70% şi este rezultatul aplicării variantei „work from home“, adoptată de numeroase companii de la instalarea pandemiei de COVID-19 în România.

Câteva zeci de mii de corporatişti tranzitau zilnic staţia de metrou Aurel Vlaicu până în martie 2020, pentru a ajunge la birou, în clădiri precum Equi­li­brium, Floreasca Business Park, Flo­reas­ca Tower, Globalworth Plaza, Lake­view, Oregon Park, Sky Tower. Aceeaşi staţie deserveşte şi mallul Pro­me­nada. Situaţia este similară şi la Pi­pera, capătul magistralei 2, în jurul că­reia de asemenea s-au dezvoltat mai multe proiecte office în ultimii ani. Her­mes Business Campus, Iride Business Park, Novo Park sunt doar câteva dintre ele.

Scăderi s-au înregistrat şi în ceilalţi poli de business ai oraşului, precum Piaţa Victoriei, Timpuri Noi, Politeh­nica sau Grozăveşti, zone ale oraşului care concentrează fiecare mai multe clădiri de birouri şi, în consecinţă, zeci de mii de oameni care mergeau zi de zi la birou.

Cookies