Primul zbor de la București la New York a decolat azi de la Otopeni, după o pauză de peste 20 de ani. Cât durează călătoria și cât costă biletele

07 iun. 2024
5085 afișări
Primul zbor de la București la New York a decolat azi de la Otopeni, după o pauză de peste 20 de ani. Cât durează călătoria și cât costă biletele
Primul zbor de la București la New York a decolat azi de la Otopeni, după o pauză de peste e 20 de ani. Cât durează călătoria și cât costă biletele. Sursa foto: Unsplash

Astăzi a decolat primul zbor direct din București în Statele Unite ale Americii, după 20 de ani de pauză. Avionul companiei HiSky va face legătura între București și New York printr-un zbor ce durează 10 ore. Acest traseu va fi efectuat de patru ori pe săptămână, potrivit operatorului aerian.

Vineri, 7 iunie, a decolat la ora 08:30 de la aeroportul Internațional Otopeni o aeronavă cu destinația New York – JFK, la mai bine de 20 de ani de pauză de la primul zbor direct în SUA. Astfel, România și Statele Unite ale Americii sunt legate de un zbor direct din nou, organizat de compania HiSky.

Primul zbor direct București – New York a decolat azi, după două decenii de pauză

Zborul este realizat cu o aeronavă model Airbus A330-200, de tip wide-body, care este prima din flota companiei și totodată singura înregistrată în România. Zborul transatlantic va dura 10 ore.

Avionul va circula pe ruta directă dintre aeroportul Henri Coandă și aeroportul John F. Kennedy, cel mai mare din New York de patru ori pe săptămână, decolând din București în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, cu retur. Anunțul privind programul a fost făcut de compania HiSky după ce Departamentului Transporturilor din SUA i-a oferit autorizația pentru a desfășura zboruri regulate pe acest traseu.

Compania HiSky este, prin urmare, singura companie românească ce a obținut Permisul de Operator Străin de Transport Aerian și singura companie din țară care deține un avion care poate să desfășoare zboruri neîntrerupte de până la 14 ore.

Ce prețuri au biletele pe ruta directă București – New York

Pe acest traseu sunt disponibile două categorii de servicii – economic și business, prețurile pornind de la 349 euro, respectiv 1.899 euro la cele două categorii. În aeronavă este disponibil și serviciul de catering, fiecare bilet având incluse în preț o masă caldă și o gustare, dar și sistemul multimedia, pe care pasagerii îl pot folosi pentru a urmări conținut multimedia.

Potrivit Agerpres, HiSky este a patra cea mai mare companie aeriană care operează în România, după numărul de pasageri transportați

CITEȘTE ȘI

Cookies