Primul weekend de vară cu „Străzi deschise – București” pe Calea Victoriei, dar și pe strada Bârcă. Distracții pentru pietoni, restricții pentru șoferi

30 mai 2023
479 afișări
Primul weekend de vară cu „Străzi deschise - București” pe Calea Victoriei, dar și pe strada Bârcă. Distracții pentru pietoni, restricții pentru șoferi
Primul weekend de vară cu „Străzi deschise - București” pe Calea Victoriei, dar și pe strada Bârcă. Distracții pentru pietoni, restricții pentru șoferi. Sursa foto: Facebook/ Străzi deschise - București

„Străzi deschise – București” va avea loc și în primul weekend de vară, pe Calea Victoriei, dar și pe strada Bârcă din Sectorul 5. Primăria Capitalei prin ARCUB a pregătit o serie de evenimente în aer liber. Bonus: evenimentul aduce restricții de circulație.

Primul weekend de vară cu „Străzi deschise – București” pe Calea Victoriei, dar și în Sectorul 5

Săptămâna aceasta, cu ocazia minivacanței de 1 Iunie, vor exista două zone pietonale în cadrul proiectului „Străzi deschise – București”, ce se vor activa în intervalul orar 10:00 – 22:00:

  • în perioada 1 – 4 iunie 2023: Strada Bârcă, între Calea Rahovei și strada Mărgeanului;
  • în primul weekend de vară 3 – 4 iunie 2023: Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Programul artistic | 3-4 iunie | Calea Victoriei

Pentru prima dată la „Străzi deschise – Bucureşti”, Muzeul Național al Literaturii Române îi invită pe bucureșteni în grădina din Calea Victoriei 110, sâmbătă dimineață, 3 iunie, unde îi așteaptă pe cei mici cu ateliere creative.

Primul weekend de vară pe Calea Victoriei aduce și spectacole pentru cei mici pregătite de Teatrul de Animație Țăndărică și de acrobații și parada personajelor Circului Metropolitan București. Teatrul Masca prezintă un spectacol despre istoria României, iar Muzeul Municipiului București îi așteaptă pe pietoni la Casa Filipescu-Cesianu cu expoziții de antropologie urbană și de fresce recuperate de la demolarea Bisericii Mănăstirii Văcărești.

Programul artistic | 1-4 iunie | Strada Bârcă, Sector 5

De joi și până duminică, 1-4 iunie, bucureștenii din Cartierul Rahova sunt așteptați pe traseul pietonal de pe strada Bârcă. Aici se vor putea bucura de un program artistic și recreativ pregătit de PROEDUS, transmite PMB.

Ce activități vor fi pe strada Bârcă: ateliere creative și de face painting, teatru pentru copii susținut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior și de Biblioteca Metropolitană București, momente artistice ale Circului Metropolitan București, întâlniri cu statuile vivante ale Teatrului Masca și concerte pop, spectacole de dans, percuţie și ritm ale Școlii de Artă București. Nu lipsesc zonele de joacă și mișcare pregătite de PROEDUS pentru copii.

În Sectorul 4, bucureștenii sunt aștepați în acest weekend să descopere expozițiile de pictură pentru copii și de fotografie ale elevilor din cadrul Școlii de Artă București, la sediul acesteia din strada Cuza Vodă 100.

Restricții de circulație

Calea Victoriei | În acest sfârșit de săptămână, pe durata restricțiilor de circulație, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul mijloacelor de transport în comun STB va fi deviat, fără să-i afecteze pe călători.

Riveranilor li se va permite accesul către casă, dar și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi:

  • strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei,
  • strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei,
  • Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care evenimentul „Străzi deschise” se desfășoară pe Calea Victoriei, traficul se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, vor fi închise și pistele de biciclete.

Strada Bârcă | În perioada 1 – 4 iunie 2023, traficul rutier va fi restricționat pe Strada Bârcă din Sectorul 5, ȋntre Calea Rahovei și Strada Dumbrava Nouă, începând de miercuri, 31 mai 2023, ora 23:00 și va fi reluat luni, 5 iunie 2023, începând cu ora 04:00.

Mai multe detalii despre programul artistic, AICI.

Cookies