Primul text scris de Cristian Tudor Popescu (CTP), după plecarea de la Gândul

de:
17 aug. 2015
0 afișări
Primul text scris de Cristian Tudor Popescu (CTP), după plecarea de la Gândul

„M-a durut sufletul, dar mi-a crescut inima cu Simona. Sunt mândru să fiu compatriot cu o asemenea vânzătoare de piele scumpă. Am iubit-o pentru felul în care a tras de ea, gândindu-se poate și la românii de dincolo și dincoace de ocean care i-au fost alături în aceste zile.
Dar m-am și temut să nu-și agraveze problemele fizice, cu consecințe pe termen mediu cel puțin, adică participarea la US Open. Dacă ar fi abandonat la jumătatea setului 2, nu m-aș fi supărat.
Deși a fost vorba simultan de genunchiul stâng, dureri abdominale și o cădere de tensiune, îndrăznesc să spun că Simona ar fi putut câștiga, chiar și așa, acest meci! Stilul ofensiv, cu multe lovituri decisive pe care l-a adoptat în meciurile cu Radwańska și Errani, l-a folosit și în primul set cu Bencic. Un set cu multe break-uri, de contre dure, cu garda jos, pe sistemul cine cade prima. Elvețianca posedă o lovitură de dreapta redutabilă, însă reverul e mai slab. Halep a refuzat să joace tactic și să piseze reverul lui Bencic. A deschis jocul pe tot terenul, cu mândria campioanei în fața outsiderei. Ceea ce mie mi-a plăcut, căci, cum spuneam, un astfel de tenis o poate duce pe Simona în vârf.

SIMONA HALEP VS. BELINDA BENCIC, MECI ÎN FINALA ROGERS CUP. Simona Halep a abandonat finala Rogers Cup, disputată cu Belinda Bencic, la Toronto, din cauza problemelor medicale. Românca a pierdut prin retragere. Scorul final: 7-6, 6-7, 3-0 ret. 

I-aș reproșa doar faptul că n-a fost consecventă: în finalul tie-break-ului n-a mai luat inițiativa atacului, a recurs la vechea tactică de așteptare a greșelii, ce-i drept plauzibilă în fața jucătoarei de numai 18 ani. Astfel invitată, Belinda și-a asumat riscul, a lovit prima și a câștigat setul.
Dacă lua primul set, Simona îl putea câștiga la limită și pe al doilea, ceea ce a și făcut. Dar trei seturi era evident peste puterile ei de aseară…
Și a avut și o anume „aroganță”, tot în primul set, la 4-3 pentru Bencic: a cerut două challenge-uri pe niște servicii ale elvețiencei pe care și eu din fotoliu le-am văzut bune. A rămas astfel în finalul de set fără posibilitatea de a contesta vreo decizie a arbitrilor.
Dar gândindu-ne la acest turneu Rogers Cup Toronto 2015 în întregime, cred că el reprezintă un punct de cotitură în cariera Simonei. Este turneul în care a realizat cele mai multe lovituri direct câștigătoare din tot ce am văzut-o eu jucând. De acum înainte, Simona are la dispoziție două feluri de tenis, nu doar unul, „țăcăneala superioară”.
Dacă depășește dificultățile fizice, sunte șanse mari să ne ofere victorii de neuitat în următoarele turnee nord-americane pe hard, suprafața ei preferată.
La Australian Open are sfert de finală, la Roland Garros finală, la Wimbledon semifinală. A venit timpul să urce și la US Open…
Mai ales dacă și acolo vor fi în tribune românii care să oblige arbitrii, așa cum a făcut Marija Čičak, să le mulțumească în românește!”, a scris CTP pe pagina personală de Facebook. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a demisionat de la „Gândul” pe 28 iulie. Anunțul a fost făcut simplu, printr-un post scriptum la ultimul său editorial publicat pe gandul.info. Informația a fost ulterior confirmată pentru Hotnews.ro, însă nu a fost divulgat niciun motiv care a stat la baza acestei demisii.

La o săptămână de la demisia lui Cristian Tudor Popescu, jurnalistul Cătălin Tolontan oferă câteva informații de culise despre plecarea editorialistului. „Într-o situație fără ieșire, după un dezacord cu Adrian Sîrbu, CTP a decis să plece alegînd tăcerea”, scrie Tolontan pe blogul său. 

„A schimbat cîteva replici cu Adrian Sîrbu, potrivit surselor din Mediafax, dar le-a păstrat pentru el. Amîndoi le-au păstrat. Adevărul fără ieșire e următorul: administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” și alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat cu prețul reducerii generale a salariilor. Cînd ajungi în insolvență, controlezi compania din manșă, fără un motor. Faci și tu în aer ce se mai poate”, mai scrie Cătălin Tolontan. 

Cookies