Primul termen al apelului în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA, vineri

de:
07 mart. 2014
0 Afișari
Primul termen al apelului în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA, vineri

Tribunalul București a decis pe 26 septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare și interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei, informează Agerpres.ro.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantiș, fost ministru al Telecomunicațiilor și angajat al ICA, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu și Flavius Pop au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare.

Alți inculpați din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene și Alexandru Petre, au primit câte cinci ani de închisoare.

Instanța l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acțiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu și ceilalți inculpați au fost obligați să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecătorii au menținut sechestru asigurător pus de procurori pe bunurile și conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casă din București evaluată la 250.000 euro și un cont deschis la BRD, în care se află peste 15 milioane lei.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC „Bioprod” SA București.

Cookies