Primul târg de inițiative cetățenești din București – al șaselea simț: simțul civic, 22 noiembrie

de:
14 nov. 2014
2 Afișari
Primul târg de inițiative cetățenești din București - al șaselea simț: simțul civic, 22 noiembrie

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM.  Târgul se adresează publicului larg, iar scopul evenimentului este de a aduce împreună grupuri civice și organizații care acționează pentru un oraș mai aproape de oameni, în care autoritățile publice iau decizii care respectă dorințele bucureștenilor, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM.  Grupurile de cetățeni și organizațiile care vor participa la târg pun presiune pe primarii si politicieni atunci când spațiul în care locuiesc este sufocat de clădiri construite peste noapte, fără a respecta normele legale, atunci când locurile de joacă și spațiile verzi sunt ocupate abuziv de imobile sau spații comerciale, atunci când administrația publică adoptă proiecte cu impact asupra orașului și a vieții bucureștenilor fără să îi consulte.

PROGRAMUL COMPLET POATE FI DESCĂRCAT AICI

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM. Printre grupurile și organizațiile prezente la târg, menționăm: Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei, Grupul de Iniţiativă „Oponenţă Proiect Străpungere – Ciurel – A1″, Asociația Komunitas, Berceni de la cartier la comunitate, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România – OPTAR, Cruciada Locatarilor, Observatorul urban, Decât o Revistă – seria Bucureșteanul, Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch -, Grupul de inițiativă „Favorit”, Street Delivery, Grupul de inițiativă Callatis-Drumul Taberei.

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM. „Participarea publică a devenit din ce în ce mai vizibilă și pusă în aplicare, iar oamenii obișnuiți au început să se organizeze în grupuri civice pentru a determina instituțiile publice să rezolve probleme ale comunității. Este momentul să aducem la un loc toate aceste energii civice” – Nicoleta Chiriță, Coordonatorul programului CeRe de organizare comunitară.

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM. Ce se întâmplă la târg:

Atelier de schimb de experiență pe tema posibilităților de intervenție a cetățenilor în cazul construcțiilor ilegale. Invitați speciali: Nicușor Dan,președintele Asociației Salvați Bucureștiul și reprezentați ai Grupului de Inițiativă Ciurel.

program

TÂRG DE INIȚIATIVE CETĂȚENEȘTI, PROGRAM. Atelier de intervenții creative pe fotografii urbane, pentru copii între 9-12 ani, organizat de Asociația Komunitas – cartierul ideal perceput și imaginat prin ochii copiilor.

Avanpremiera piesei de teatru „4m²” (Regia: Ioana Petre, după un text de Catinca Drăgănescu), inspirat din acțiunile cetățenilor din cartierele bucureștene, care încearcă să încline balanța de putere în relație cu autoritățile publice).

CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică este organizația care încurajează cetățenii și ONG-urile să aibă o voce puternică în fața autorităților publice, să ia atitudine și să se implice în decizii cu impact direct asupra lor sau asupra comunităților pe care le reprezintă.

Cookies