Primul spectacol-pilot din Capitală va avea loc pe 15 mai la Teatrul Național. Masca va fi opțională

06 mai 2021
78 afișări
Primul spectacol-pilot din Capitală va avea loc pe 15 mai la Teatrul Național. Masca va fi opțională

Pe 15 mai va avea loc primul eveniment-test din București unde spectatorii vaccinați nu vor fi obligați să poarte masca de protecție. Persoanele care nu pot prezenta dovada vaccinării sau faptul că au trecut deja prin boală vor fi testați la intrare.

Spectacolul experiment va avea loc în sala mare a Teatrului Național București, unde actorii vor pune în scenă piesa „Dineu cu proști”.

Masca este opțională pentru persoanele vaccinate, se va face accesul pe baza buletinului

Singura condiție impusă de organizatori este ca spectatorii să le lase datele personale înainte de participare. Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a declarat pentru Digi24 că biletele pentru acest eveniment se vor cumpăra online, iar la intrare fiecare spectator va fi nevoit să prezinte buletinul de identitate. Directorul TNB a precizat că speră ca întreaga sală mare să fie plină. Ion Caramitru a declarat și faptul că spectatorii vor purta mascădoar dacă vor”.

Evenimentul vine la o lună după declarațiile lui Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, care anunța că autoritățile lucrează la organizarea a două programe-pilot, după modelul celor care au avut deja loc în alte țări occidentale. Aceste programe presupun ca persoanele să poată participa doar dacă sunt testate și rezultatul e negativ, dacă sunt vaccinate sau dacă au trecut deja prin boală și au dezvoltat anticorpi. Ministrul anunța la acea vreme că Opera Națională și Teatrul Național București vor găzdui evenimente în cadrul acestor programe.

„Vor fi testați doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală și s-au imunizat”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

S-a propus organizarea unor concerte precum cel din Barcelona

„Și Spania, și Olanda au început deja programele pilot. Am studiat și noi ce s-a întâmplat acolo, în Spania a fost un eveniment cu 5.000 de participanți care au fost testați cu teste antigen în trei centre, rezulatul testului a venit printr-o aplicație de mobil în 10-15 minute, cu posibilitatea de a plăti biletul”, a explicat ministrul Culturii.

La finalul lunii martie, și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca le-a propus autorităților organizarea unui concert-pilot la Cluj, asemenea celui de la Barcelona, pentru a se verifica dacă riscul transmiterii COVID-19 este atât de ridicat și dacă persoanele sunt imunizate și poartă măști de protecție. Aceste experimente ar putea ajuta la găsirea unei soluții privind reluarea festivalurilor din această vară.

Cookies