SMART CITY

Primul robot umanoid, realizat de studenți români, prezentat în Bucureşti, la concursul Infomatrix

Părțile componente ale robotului au fost scoase la o imprimantă 3D, realizată, de asemenea, de studenții români. Robotul-stingător de incendii va fi o altă atracție a competiției Infomatrix din acest an, scrie Agerpres.

Vineri, 27 martie 2015, bucureştenii sunt invitați la UNIVERSITATEA EUROPEI DE SUD-EST LUMINA—Șoseaua Colentina, nr. 64 B, cu începere de la ora 9.00, la festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a ediții a concursului internațional de proiecte—INFOMATRIX 2015 (etapa națională), concurs organizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

INFOMATRIX se adresează elevilor de liceu și studenților care intră în competiție la una dintre următoarele categorii: Computer Art, Hardware Control, Programming,Short Movie și Robotics.

Obiectivul concursului este să-i incurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.Este cunoscut că în fiecare an companiile în domeniu urmăresc evoluția participanților și chiar se arată interesate de achiziția unor proiecte realizate de elevi și studenți.

La ediția națională din acest an a INFOMATRIX sunt înscrise 155 de proiecte ale elevilor și studenților români pasionați de IT. Cele mai bune proiecte, selecționate de un juriu specializat, vor reprezenta România la faza internațională care va avea loc tot la București, în perioada 14-18 mai 2015.

Premii atractive și pentru elevii vizitatori la competiţia Infomatrix

Concursul de proiecte IT Infomatrix, dedicat elevilor și studenților pasionați de IT, vine în acest an cu numeroase premii interesante nu doar pentru concurenți ci și pentru elevii care vor trece pragul expoziției de proiecte. Infomatrix Newsletter este elementul de noutate al ediției din acest an, scrie Agerpres.

Comunicarea reprezintă, într-o societate modernă, o competență de bază în dezvoltarea personală a oricărui tânăr, motiv pentru care ne-am propus, prin intermediul Infomatrix Newsletter, să premiem cele mai bune articole/interviuri despre expoziția de proiecte IT&C din cadrul competiției Infomatrix. Mai mult decât atât, scopul nostru este de a motiva elevii, pentru ca vizita lor să devina proactiva și să le trezească interesul pentru realizarea propriilor proiecte și solutii pentru viitor.

Expoziția poate fi vizitată de către elevii de la liceele din București, la sediul Universității de Sud Est Lumina, situată în Șoseaua Colentina 64b, în data de 27 martie 2015, orele 10:00-17:00, conform unui program stabilit împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Concursul de Eseuri și Interviuri ‘Infomatrix Newsletter’-faza națională—se va organiza sub forma unui concurs creativ, care are ca scop stimularea potențialului creator al elevilor din liceele Bucureștiului.

Proiectul își propune să implice astfel elevii claselor IX-X care vor vizita expoziția de proiecte Infomatrix și să ofere posibilitatea acestora de a fi proactivi în această acțiune.

Pentru faza națională a competiției Infomatrix, participanții vor trimite eseurile/interviurile pe site-ul concursului infomatrix.lumina.org începând cu 28 martie 2015. Data limită: 31 martie 2015 (ora 23:00).Câștigătorii vor fi recompensați cu tabere și zeci de premii atractive. Pentru mai multe detalii despre faza națională din acest an a concursului INFOMATRIX dar și despre regulamentul și premiile oferite la Concursul Infomatrix Newsletter, accesați infomatrix.lumina.org.

INFOMATRIX este o competiție internatională organizată anual în România, începând cu anul 2003, de Fundația Lumina Instituții de Învățământ , fiind inițiată pentru a permite celor mai buni elevi si studenți din domeniul IT să se cunoască și să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button