ȘTIRI

Primul pod al pasajului Mihai Bravu a trecut testul rezistenţei. Când se deschide

Potrivit edilului-şef, primul pod al pasajului a trecut miercuri testul rezistenţei, în acest sens el fiind traversat de mai multe camioane.

„Să ştiţi că sunt adeptul criticii, dar numai dacă este constructivă. Aşa că vă rog să urmăriţi cu atenţie ce se întâmplă astăzi la pasajul Mihai Bravu. Primul pod este aproape finalizat. Lucrările au intrat pe ultima sută de metri, stratul de beton fiind turnat pe întreaga suprafaţă a podului. În acest moment se lucrează la hidroizolaţie şi la asfaltare, ceea ce mă determină să spun că în următoarele săptămâni poate fi deschis circulaţiei rutiere. şi vreau să mă fac clar înţeles. (…) Chiar ieri, primul pod al pasajului a trecut testul rezistenţei. El a fost traversat de mai multe camioane, pentru a-i fi verificată rezistenţa înainte de a fi deschis circulaţiei”, a spus primarul general într-un interviu acordat Agerpres.

El a anunţat că au început lucrările şi la al doilea pod al pasajului.

Lucrările la primul pod au fost oprite temporar la începutul acestui an din cauza condițiilor meteo, ele fiind reluate în februarie. Între timp, Municipalitatea a demarat lucrările și al al doilea pod al pasajului.

Pasajul este compus din două poduri supraterane paralele și rezolvă subtraversarea a două puncte esențiale – Splaiul Unirii și Dâmbovița pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte, intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piața Sudului.

Pasajul va face legătura între Calea Vacăreşti şi Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii şi va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va fi formată, de fapt, din două pasaje supraterane paralele, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie. Primul pod (sensul Calea Văcărești – Mihai Bravu) va avea o lungime de 675,40 metri, iar cel de-al doilea (sensul Mihai Bravu-Calea Văcărești) va avea 687,70 metri. Lățimea celor două poduri va fi de 7,80 metri.

VEZI ŞI: Cum arăta pasajul Mihai Bravu săptămâna trecută GALERIE FOTO 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button