ȘTIRI

Primul Pavilion de artă din Capitală, Art Safari, instalat în Piaţa George Enescu. CUM VA ARĂTA

În perioada 22 – 25 mai 2014, în Piaţa George Enescu din Capitală va avea loc Art Safari Bucureşti, primul Pavilion profesional și public de artă al Bucureștiului.

Într-o construcţie special concepută pentru acest eveniment de arhitectul Dorin Ştefan, după modelul Bienalei de la Veneția, TEFAF ArtShow din Maastricht (top 1 mondial în artă de patrimoniu) sau Frieze ArtShow din Londra (top 2 mondial în artă contemporană), bucureştenii vor putea participa la o expoziţie de opere de artă concepute de artiştii români şi internaţionali. Astfel, la eveniment vor participa aproximativ 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, majoritar românești, dar va număra și prezențe din Austria, Italia, Germania şi Franța.

Evenimentul are drept scop să îi poarte pe iubitorii de artă printr-un un periplu prin arta românească modernă și cea contemporană, însă Art Safari va găzdui și focusuri muzeale asupra unor celebrități ale scenei românești sau universale precum Brâncuşi, Klimt, Grigorescu, Rembrandt, Tonitza, Picasso, Luchian, Renoir, Aman, Chagall, Baba, Degas sau Ţuculescu.

„Dacă muzica are Festivalul George Enescu, filmul are Festivalul Internaţional de Film Transilvania, teatrul Festivalul Caragiale şi cartea BookFest-ul, arta are din acest an Pavilionul de Artă ‘Art Safari Bucureşti’. Apariția Pavilionului de Artă Bucureşti va conduce la revigorarea economiei culturale locale şi la creşterea importanţei industriilor creative. Ne dorim ca în viitor Art Safari Bucureşti să devină un punct de referinţă pentru promenada culturală Est-europeană” a declarat ministrul Culturii, Hunor Kelemen.

Pavilionul, instalat vizavi de palatul Regal, va fi împărțit în șase secțiuni distincte: muzee și instituții culturale; galerii de artă de patrimoniu; galerii de artă contemporană; obiecte de colecție; design; art business și media. De asemenea, în cadrul sectiunii „Arta in Dialog”, se vor organiza o serie de conferințe, lansări de carte, proiecții și performance-uri.

În cadrul pavilionului va fi amenajat şi un centru pentru copii, menit să le testeze şi să le dezvolte spiritul artistic.

Evenimentul Art Safari este organizat de ACOAR (Asociația Comercianților de Opere de Artă din România), sub patronajul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cultural cu AMPT (Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București), cu participarea AGACOR (Asociația Galeriilor de Artă Contemporană din România) şi cu susținerea Deutsche Bank România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button