ARHIVA B365

Primul parc terapeutic din Capitală VEZI CUM TE VEI PUTEA RELAXA

Copacii şi florile vor fi aranjate astfel încât să aducă o stare de pace vizitatorilor stresaţi, aşa cum o fac grădinile japoneze, prin terapia peisagistică. Pe lângă amenajarea spaţiilor verzi până în cele mai mici detalii, autorităţile locale din Sectorul 3 susţin că, până în vara anului viitor, bucureştenii care vor vizita Parcul Titan vor avea multiple modalităţi de petrecere activă a timpului liber. Meciurile de fotbal, handbal, volei sau tenis de câmp se vor putea juca atât ziua, cât şi noaptea întrucât toate cele zece terenuri de sport vor fi prevăzute cu nocturnă.

„Parcul Titan va fi amenajat ca parc de loisir şi de petrecere activă a timpului liber. Avem deja mai multe baterii de terenuri de sport: patru terenuri multifuncţionale spre Aleea Ianca, două terenuri de fotbal spre Lunca Bradului şi mai urmează încă patru terenuri multifuncţionale pentru baschet, tenis şi minifotbal, toate prevăzute cu iarbă sintetică şi instalaţie nocturnă”, a declarat pentru B365.ro Ștefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.

Pistă de biciclete de 8,4 km în jurul lacului

Conform sursei citate, „centura” ciclistică din jurul celor două luciuri de apă ale Lacului Titan urmează să fie dublată ca lungime, lucrările de amenajare fiind deja în curs de finalizare. în acest caz, investiţia este realizată în parteneriat cu petrom. „În prezent, avem 4,8 km de pistă de biciclete. Acum, se toarnă diferenţa până la 8,4 km. Până pe data de 20 august 2011 va fi funcţională întreaga centură de jur împrejurul celor două lacuri”, a menţionat Dumitraşcu. Acesta a adăugat că, începând cu a doua parte a lunii viitoare, accesul cu biciclete în Parcul Titan va fi restricţionat, bicicliştii având posibilitatea să folosească doar pista special amenajată în acest sens. „După ce se finalizează investiţia, bicicliştii vor merge exclusiv pe banda lor unde nu vor găsi nici cărucioare, nici bebeluşi de care să se împiedice”, a motivat arhitectul şef al Sectorului 3.

Pavilion de arte marţiale în aer liber

Tot în parcul terapeutic Titan se vor putea relaxa şi iubitorii de Karate, Shotokan şi Kick Boxing. Aici, autorităţile locale intenţionează să construiască o bază sportivă împreună cu Federaţia Română de Arte Marţiale. „Va fi amenajat un pavilion de arte marţiale pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, neacoperit, din structură de lemn cu pereţi japonezi”, a detaliat pentru B365.ro arhitectul şef al Sectorului 3 care a anunţat că investiţia urmează să fie finalizată în vara anului 2012, în apropierea alegerilor locale pentru primari.

Parcul „de loisir” Titan va fi, de asemenea, gazda unui steag imens al României, arborat la înălţimea unui bloc de circa zece etaje. Ștefan Dumitraşcu spune că la intrarea în parc va fi amplasat un port drapel de 22 de metri. „Va fi la fel ca la americani. Steagul va avea dimensiunile de 8/16 metri. Am vorbit cu primarul general şi chiar a fost de acord. Finanţarea monumentului se va face prin Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Istoric al Municipiului Bucureşti”, a completat arhitectul şef al Sectorului 3.

Fântână arteziană muzicală de 35 milioane euro

Autorităţile nu au precizat însă şi valoarea totală a lucrărilor de amenajare a parcului terapeutic din Titan. În urmă cu un an, primarul Sectorului 3 – democrat liberalul Liviu Negoiţă a fost criticat pentru că a alocat circa 35 milioane de euro pentru o fântână arteziană muzicală şi pentru amenajarea unor alei din jurul Lacului Titan. Firma constructoare, Delta ACM 93, este cunoscută în presă ca aparţinând fratelui parlamentarului Ștefan Daniel Pirpiliu, deputat PDL în Colegiul 13 din Sectorul 3 al Capitalei.

În planurile de modernizare ale autorităţilor locale a fost inclus, totodată, şi Parcul Pantelimon, aici urmând să fie amenajată o plajă ca pe Sena, cu nisip fin, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Investiţia de circa 5,5 milioane euro cuprinde amenajarea unei plaje artificiale cu umbreluţe, şezlonguri, locuri de joacă pentru copii, cabine de schimb şi duşuri. Aceasta se adresează, după cum susţine arhitectul şef al Sectorului 3, îndeosebi bucureştenilor care nu pot să ajungă la mare, pe litoralul românesc. Lucrările de amenajare sunt, în prezent, în curs de execuţie, plaja urmând să fie funcţională la jumătatea anului 2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button