Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice. În București le poti pescui din Dâmbovița

28 iul. 2021
8599 Afișari
Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice. În București le poti pescui din Dâmbovița
Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice. În București le poti pescui din Dâmbovița. sursa foto: b365.ro

Un oraș din România are în plan să interzică trotinetele electrice, cel puțin în zonele exclusiv pietonale şi de promenadă. Primarul din Drobeta-Turnu Severin spune că a primit numeroase reclamații cu privire la tineri care deranjează restul oamenilor cu aceste dispozitive pe care le folosesc într-un mod exagerat și lipsit de siguranță. Între timp, în București, acestea sunt aruncate la gunoi, în tomberoane sau chiar în lacul Herăstrău ori în râul Dâmbovița.

În orașul Drobeta-Turnu Severin se pregătește interzicerea circulaţiei pentru trotinetele electrice în zonele exclusiv pietonale şi de promenadă. Măsura urmează să fie decisă într-o şedinţă programată pentru această vineri, în 30 iulie.

Drobeta-Turnu Severin vrea să interzică trotinetele electrice

Acesta ar putea să fie primul oraş din România care să interzică trotinetele electrice, iar vestea a fost dată chiar de primarului orașului, Marius Screciu. Acesta a explicat măsura ca fiind venită din numărul mare de sesizări făcute de cetățenii exasperați de faptul că mulți tineri care folosesc aceste dispozitive nu respectă regulile impuse de acestea. Astfel, conduc cu viteză, nu sunt atenți pe unde merg și lovesc trecătorii.

Astfel de cazuri au avut loc și în București, mai ales în ultimele săptămâni, când mai multe persoane au fost lovite de trotinete, uneori chiar pe trecerea de pietoni.

Citește și Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică în București. Crește numărul acestor incidente în Capitală | VIDEO

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranţa noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor şi copiilor care se feresc cu greu din faţa tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condiţiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înţelege le vom confisca trotinetele”, a explicat primarul Drobetei Turnu Severin, Marius Screciu.

În București, trotinetele sunt batjocorite sau înecate în Dâmbovița

Un nou fenomen se întâmplă în ultima perioadă în București, după ce trotinete electrice sunt vandalizate sau pur și simplu aruncate în apă ori la gunoi, cum vedeți șți în imaginile de mai sus. Companiile care le pun la închiriat au scos zeci de trotinete din Herăstrău sau din Dâmbovița. De asemenea, ele sunt lovite, distruse, uneori vopsite și vândute, asta după ce li se scot sistemele GPS.

De asemenea, un alt lucru deranjant la trotinetele electrice este că sunt lăsate la întâmplare pe străzi sau pe trotuare, deranjând oamenii.

Chiar în lacul Herăstrau, aici, în parc, se vedeau de pe margine, se vedeau trotinetele pur și simplu în apă. Pe un tânăr, minor, l-am surprins exact când arunca trotineta în apă. Iar cele care nu sunt aruncate în apă sunt ori distruse, ori furate. Multe trotinete nu au mai fost găsite niciodată, după ce hoții le-au dezactivat sistemele GPS, a explicat Adrian Daniel, managerul unei companii de închirieri trotinete pentru Digi 24.

 

Cookies