Primul meci pe Stadionul Lia Manoliu se va juca în iunie-august 2011

de:
01 dec. 2010
4 Afișari
Primul meci pe Stadionul Lia Manoliu se va juca în iunie-august 2011

„Stadionul Lia Manoliu va intra in functiune în iunie-august 2011, când vom avea şi meciul inaugural. Este pregătit pentru a găzdui un mare eveniment fotbalistic al Europei, finala Europa League, pe 12 mai 2012”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

La sfârşitul lunii octombrie, consilierii generali au suplimentat bugetul pentru Stadionul Naţional cu 92 milioane de lei. „Lucrările necesare se referă la creşterea numărului de încăperi, suplimentarea numărului de locuri VVIP şi VIP, suplimentarea locurilor destinate presei scrise şi audiovizuale, creşterea numărului de grupuri sanitare şi spaţii comerciale, lucrări privind dotările de mobilier interior şi exterior, controlul accesului în stadion conform cerinţelor UEFA, inseraţii speciale privind sistematizarea în exteriorul stadionului (control şi ticketing), crearea unui Centru de Comandă şi Control, extinderea sistemului de supraveghere video şi audio în exterior’’, se arată în hotărâre.

De asemenea, în ultima şedinţă a Consiliului General a fost aprobată şi construirea unei parcări cu 1.300 de locuri, în valoare de 11 milioane de euro. Parcarea va fi supraterană, cu parter, trei etaje şi înălţimea de 13,5 metri. În spaţiul celor patru nivele ale parcării vor fi amenajate şi terenuri de sport, alei carosabile, rampe carosabile, scări şi lifturi. Construcţia va fi deschisă, fără încălzire, iar spaţiul terasei va fi folosit ca parcare în aer liber.

Cookies