Primul mall al roşiilor şi gogoşarilor, deschis la Obor

de:
10 nov. 2010
0 afișări
Primul mall al roşiilor şi gogoşarilor, deschis la Obor

Primarii din zonele limitrofe Bucureştiului şi asociaţiile de producători vin aproape săptămânal în Sectorul 2 să negocieze pentru câteva tarabe în noua piaţă Obor, a cărei suprafaţă actuală ajunge la 21.500 de metri pătraţi. Cei mai rapizi au prins deja loc. Câteva sute de producători de legume şi fructe au ajuns, unii pentru prima dată, în mijlocul unui cartier cu 10.000 de apartamente de jur împrejur, la o jumătate de oră de mers pe jos.

În prezent, funcţionează doar parterul ”mall-ului de roşii şi gogoşari”, unde în jur de 400 de producători îşi scot produsele la vânzare.

„Proiectul total, care este de trei ori mai mare (schiţele viitoarei clădiri arată până la 60.000 de metri pătraţi- n.red.), vizează 600 de tarabe permanente la parter. În plus, pe platforma înconjurătoare, care se întinde pe circa 20.000 mp, vom amplasa tarabe temporare cu diferite ocazii, sau în lunile de surplus, astfel încât să creăm zone specializate pentru roşii, varză sau alte legume de sezon şi pentru a da clienţilor o direcţie de cumpărare. În total vor fi minim 1.200 de producători”, a declarat Lucian Hoancă, administratorul pieţei Obor, citat de zf.ro.

Cookies