Primul lot de vaccin Johnson&Johnson ajunge în ţară pe 15 aprilie. Cele 60.000 de doze vor fi folosite cu precădere în zona rurală

10 apr. 2021
83 Afișari
Primul lot de vaccin Johnson&Johnson ajunge în ţară pe 15 aprilie. Cele 60.000 de doze vor fi folosite cu precădere în zona rurală

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că primul lot de vaccin Johnson&Johnson Johnson ajunge în ţară pe 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programarea.

Primul lot de vaccin Johnson&Johnson. Andei Baciu a subliniat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare.

Astfel, va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar şi în centre mobile de tip container care vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

“O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat vineri Andrei Baciu.

Totodată, secretarul de stat a arătat că nu este dovedită o asociere între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de evenimente tromboembolice la cei vaccinaţi şi că este favorabilă “balanţa de beneficii-riscuri” pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Vineri, EMA a anunțat că investighează apariția unor cazuri de tromboză după vaccinarea cu acest ser.

Primul lot de vaccin Johnson&Johnson. Va fi folosit cu precădere în zona rurală

Şeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 de astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson.

Cookies