BAZAR

Primul hram al Catedralei Naţionale, serbat de Sfântul Apostol Andrei

Primul hram al Catedralei Naţionale va fi serbat vineri, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Acesta este, însă, hramul secundar al lăcaşului de cult, hramul principal fiind Înălţarea Domnului.

Potrivit Patriarhiei Române, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi a toată Palestina va oficia Sfânta Liturghie împreună cu Patriarhul României şi alţi peste treizeci de ierarhi. Slujba va începe la ora 9.30.

La finalul slujbei, după ora 13:00, accesul în catedrală va fi permis din nou, programul de închinare fiind prelungit, din cauza numărului mare de credincioşi care încă aşteaptă la rând pentrua intra în Catedrală şi pentru a trece prin altar.

„Programul de acces în Catedrala Naţională va fi prelungit până duminică spre seară, în funcţie de prezenţa celor care doresc să intre în noul lăcaş de cult”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de basilica.ro.

Pe 1 Decembrie, la Catedrala Naţională, va fi oficiată o slujbă de Te Deum începând cu ora 10:00.

Ulterior, Catedrala Mântuirii neamului va fi închisă publicului larg.

Catedrala a fost sfinţită, duminică, de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa a două mii de invitaţi şi a zeci de mii de credincioşi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button