Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Ce a transmis Majestatea Sa britanicilor

09 sept. 2022
362 afișări
Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Ce a transmis Majestatea Sa britanicilor
Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Ce a transmis acesta britanicilor Sursă foto: Agerpres

După moartea celui mai longeviv monarh al Regatului Unit, Regina Elisabeta a II-a, tronul a revenit moștenitorului său, fostul prinț de Wales, Charles. Astăzi a fost transmis primul discurs al Regelui Charles al III-lea.

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles a fost proclamat oficial rege. Regele Charles a fost întâmpinat vineri, 9 septembrie 2022, cu căldură de mii de oameni în fața Palatului Buckingham, conform HotNews.ro.

Noul suveran britanic a revenit la Londra pentru a ține primul său discurs un televizat adresat în calitate de Rege. Acesta se adresează unei națiuni îndurerată de moartea mamei sale, regina Elisabeta, ce a condus țara timp de 70 de ani.

Iată ce a declarat Regele Charles al III-lea:

Vă vorbesc astăzi cu profunde sentimente de tristețe.

De-a lungul vieții sale, Majestatea Sa Regina – iubita mea mamă – a fost o sursă de inspirație și un exemplu pentru mine și pentru toată familia mea, iar noi îi datorăm cea mai sinceră datorie pe care o poate avea o familie față de mama sa.

Regina Elisabeta a avut o viață bine trăită; o promisiune cu destinul respectat, iar moartea ei este plânsă de mulți. Această promisiune de a servi pe viață o reînnoiesc astăzi.

A fost mai mult decât o promisiune: a fost un angajament personal profund care i-a definit întreaga viață. A făcut sacrificii pentru datorie.

Dedicarea și devotamentul ei în calitate de Suverană nu s-au clintit niciodată, în vremuri de schimbare și progres, în vremuri de bucurie și sărbătoare, dar și în vremuri de tristețe și pierdere.

În ultimii 70 de ani, am văzut cum societatea noastră a devenit una cu multe culturi și multe credințe.

Instituțiile statului s-au schimbat la rândul lor. Dar, prin toate schimbările și provocările, națiunea noastră și familia mai largă a Regatelor – de ale cărei talente, tradiții și realizări sunt atât de inexprimabil de mândru – au prosperat și au înflorit. Valorile noastre au rămas, și trebuie să rămână, constante.

În viața ei în serviciul public am văzut o iubire pentru tradiție, dar și o îmbrățișare a progresului.

Așa cum poate confirma orice membru al familiei a combinat aceste calități cu o căldură umană deosebită

Știu că moartea ei aduce multă durere pentru mulți oameni și împărtășesc această durere dincolo de orice măsură.

Rolul și responsabilitățile monarhiei rămân.

Așa cum regina a demonstrat atât de mult devotament, promit că pentru atât timp cât rămân rege voi respecta constituția și o voi considera inima țării.

Știu că soția mea Camilla se va ridica la înălțimea rolului ei.

Îți mulțumesc pentru iubirea ta și pentru iubirea țării, pe care ai condus-o atâția ani. Fie ca îngerii să-ți călăuzească calea.

 

Cookies