FIT CITY

Centru modern pentru depistarea anomaliilor în sarcină, deschis la Spitalul Filantropia. FOTO

Departamentul de medicină materno-fetală de la Spitalul Filantropia are patru cabinete dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi cadre medicale specializate la Londra.

„Este un centru unic în Bucureşti. Aici se pot detecta boli genetice, cum ar fi Sindromul Down, sau se pot diagnostica anomalii, care, cunoscute înainte de naştere, pot fi tratate de chirurgii pediatrii. Noi avem o colaborare strânsă cu Spitalul Marie Curie. Astfel, copilul cu probleme poate fi preluat imediat şi operat, câştigându-se moment preţioase”, a precizat directorul Spitalului Filantropia, Gheorghe Peltecu.

Departamentul de medicină materno-fetală are patru ecografe ultramoderne care pot detecta cu mare acurateţe în trimestrul I anomaliile genetice de tip sindrom Down sau începând cu al II-lea trimestru anomaliile negenetice. Spitalul Filantropia avea deja două astfel de ecografe, însă solicitările pentru astfel de investigaţii au crescut, iar conducerea instituţiei a luat decizia de a achiziţiona două noi ecografe şi de a extinde activitatea sa în această specializare.

Departamentul este dotat şi cu un laborator de genetică, care permite confirmarea suspiciunilor ecografice şi stabilirea unui diagnostic genetic. De asemenea, o dată cu înfiinţarea noului departament, spitalul a creat şi Registrul Institutional de Malformatii Congenitale Neonatale.

„La acest departament avem deja doi medici specializaţi în străinătate. Urmează ca împreună cu centrul din Londra să dsschidem aici un centru de specializare. Ceea ce ne dorim este să avem cât mai mulţi medici specializaţi”, a spus directorul Gheorghe Peltecu.

“Este o maternitate de secol XXI, care oferă siguranţa medicală şi profesională a colegilor care lucreaza aici. Cu mult respect o spun, este un mare efort care nu face decat sa arate ca dorim sa traim in normalitate si sa oferim oamenilor servicii medicale la nivelul anilor pe care ii traim. Acest departament nou infiintat este foarte important, nu numai pentru Bucuresti, ci si pentru Romania, pentru ca aici pot veni paciente din toata tara”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Mamele pot beneficia gratuit de servicii medicale în cadrul noului departament, dacă au trimitere de la medicul de familie.

Spitalul Filantropia a fost consolidat şi renovat în ultimii ani. Mansarda spitalului a fost renovată pentru a adăposti departamentul de medicină materno-fetală. Valoarea investiţiilor realizate la spital în ultimii trei ani este de 6 milioane lei (1,37 milioane euro). Numai aparatura cu a fost dotat departamentul a costat 180.000 euro. Toate cheltuielile au fost suportate de Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află spitalul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button