Primul centru mobil de vaccinare anti-COVID a minorilor se deschide sâmbătă în București

29 mai 2021
111 afișări
Primul centru mobil de vaccinare anti-COVID a minorilor se deschide sâmbătă în București

Primăria Sectorului 4 a anunțat deschiderea primului centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat exclusiv vaccinării copiilor. Acesta va fi inaugurat sâmbătă, în Parcul Lumea Copiilor din București.

Autoritățile române nu au așteptat mult după ce Asociația Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea anti-COVID 19 a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, astfel că de sâmbătă, 29 mai, va funcționa în București primul centru mobil de vaccinare destinat exclusiv copiilor. Potrivit comunicatului de presă transmis de Primăria Sectorului 4, acest centru se va afla în zona rotundă a Parcului Lumea Copiilor, conform Hotnews.

„Amenajat de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BioNTech”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Care va fi programul centrului de vaccinare

Centrul mobil din parcul Lumea Copiilor va fi deschis zilnic, între orele 8 și 20, interval în care copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2. Pentru asta va fi absolut necesar însă acordul părinților sau reprezentanților legali.

Procedura de vaccinare este similară cu cea a adulților, minorilor le este administrată aceeași cantitate de vaccin, după care vor aștepta 15-20 de minute în cadrul centrului, pentru a vedea dacă apar reacții adverse.

”Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulţilor, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute”, au mai transmis oficialii Primăriei Sectorului 4.

Centrul de vaccinare se va deschide sâmbătă, 29 mai, la ora 12:30.

De săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați la vaccinare de către părinți

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce EMA a aporbat utilizarea vacinlui Pfizer-BioNTech pentru copiii între 12 și 15 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Cookies