Primul centru Blue Dot din București. Complex de servicii pentru copiii și familiile din Ucraina

22 iun. 2022
260 afișări
Primul centru Blue Dot din București. Complex de servicii pentru copiii și familiile din Ucraina
Primul centru Blue Dot din București. Complex de servicii pentru copiii și familiile din Ucraina. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Miercuri a fost inaugurat primul centru Blue Dot din București. Acesta are o capacitate de 50 de locuri, iar dotările au fost furnizate de UNICEF.

Primul centru Blue Dot din București

Miercuri, 22 iunie, Primăria Sectorului 6 și UNICEF în România au inaugurat primul centru Blue Dot din București.

Începând de azi, „Centrul de primire și asistență refugiați”, aflat pe Calea Plevnei, numărul 234, nu va funcționa doar pentru asigurarea găzduirii și asistenței refugiaților orientați de către autoritățile și organismele competente, ci va fi transformat într-un complex de servicii pe termen mediu pentru copiii și familiile din Ucraina.

Centrul va putea implementa un model de intervenție care să se ocupe atât de monitorizarea fluxurilor de refugiați de la nivelul Sectorului 6, cât și să asigure asistența refugiaților pe cele mai importante arii, astfel încât să existe un suport real în procesul de integrare socială.

„Serviciile furnizate în acest spațiu sunt de maximă importanță pentru copiii care vin traumatizați din zonele de conflict și au nevoie de siguranță, hrană și adăpost, dar și de asistență medicală și activități care să susțină incluziunea lor socială”, a declarat viceprimarul Sectorului 6, Mihaela Ștefan.

Incluziune socială

Dotările sunt furnizate de UNICEF, iar acestea constau în:

  • obiecte de mobilier,
  • echipamente IT,
  • aparatură electrocasnică,
  • kituri pentru activități educative și recreative destinate copiilor găzduiți.

Centrul Blue Dot are o capacitate de 50 locuri, iar DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Sector 6 asigură personalul specializat care gestionează și oferă servicii aici.

„Numărul refugiaților din București care au nevoie de ajutor este ridicat, iar susținerea este necesară pe termen mediu și lung. Serviciile pe care le oferim în parteneriat cu DGASPC Sector 6 au menirea să asigure sprijin pe termen scurt și să faciliteze incluziunea socială a copiilor și a familiilor lor”, a transmis Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

Până în acest moment, la nivelul unităților de cazare disponibile în Sectorul 6 al Capitalei, au fost găzduiți peste 2.250 refugiați, dintre care peste 1.260 adulți și peste 990 copii, potrivit informațiilor oficiale transmise de PS6.

Cookies