Primul caz suspect de Omicron în România. Un sportiv din lotul Științei Baia Mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat pozitiv cu COVID-19

01 dec. 2021
343 Afișari
Primul caz suspect de Omicron în România. Un sportiv din lotul Științei Baia Mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat pozitiv cu COVID-19
Primul caz suspect de Omicron în România. Un sportiv din lotul Științei Baia mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Sursa foto: Unsplash

Este posibil să vorbim despre primul caz de infectare cu tulpina Omicron din România, după ce un jucător de rugby din lotul echipei Știința Baia Mare a fost testat pozitiv cu virusul SARS CoV-2. Urmează ca o probă nouă să fie recoltată de la acesta pentru a fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.

A apărut primul caz suspect de Omicron din România, după ce un jucător de rugby din lotul echipei CSM Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv în urma testării pentru virusul SARS CoV-2, după ce aceștia s-au întors din Africa de Sud în cursul nopții de marți spre miercuri, potrivit Digi24.

Primul caz suspect de Omicron din România. Acesta se află sub observație în spital

Întregul lot se află în caratină în urma testării RT-PCR de pe aeroport. La scurt timp după ce s-a aflat că un sportiv este pozitiv, acesta a fost internat în spital, unde va fi ținut sub observație și i se oferă tratamentul medical corespunzător.

Potrivit CJSU Maramureș, se va recolta o nouă probă biologică de la sportivul cu pricina, pentru a fi transmisă la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico Militară „Cantacuzino” din București, pentru a se descoperi dacă este vorba despre un caz de infectare cu noua tulpină a virusului SARS CoV-2, intitulată Omicron.

Omicron în România. Lotul echipei Știința Baia Mare a revenit în țară în cursul nopții de marți spre miercuri

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a revenit din Africa de Sud în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Operațiunea s-a efectuat cu ajutorul unei curse speciale TAROM, iar în acest moment membrii lotului se află în carantină, a anunţat subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

„Guvernul României a organizat repatrierea cetăţenilor români din Africa de Sud, printre care şi jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei campioane de rugbi CSM Ştiinţa Baia Mare. Cele 29 de persoane au aterizat în această seară (noaptea de marţi spre miercuri – n. r.) cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş”, a precizat acesta.

 

Cookies