Primul caz de Omicron confirmat în București. Cine este persoana infectată

15 dec. 2021
147 Afișari
Primul caz de Omicron confirmat în București. Cine este persoana infectată
Primul caz de Omicron confirmat în București. Cine este persoana infectată

Al 11-lea caz de Omicron a fost confirmat în România la o persoană din București. Este primul caz de infectare cu noua tulpină care se află localizat în Capitală.

Ministerul Sănătații a anunțat că miercuri a fost confirmat și al 11-lea caz de infectare cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2. Persoana infectată este o asistentă medicală care lucrează într-un spital de boli infecțioase din București.

Femeia în vârstă de 31 de ani din București este vaccinată anti-Covid 19 cu schema completă, iar starea ei de sănătate este una bună. Aceasta nu are istoric de călătorie în afara țării, anunță Antena 3.

Alte două cazuri Omicron, anunțate astăzi de medicul Adrian Marinescu de la Matei Balș

Alte două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate miercuri, iar acestea nu au venit din Africa.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, starea lor este bună, una dintre ele fiind trimisă la domiciliu, cealaltă fiind internată pentru monitorizare.

”Confirmarea cazurilor noi de Omicron s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală.

Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București.

Cookies