Primul autobuz electric din București va circula de luni, pe linia 104, timp de două săptămâni

de:
15 mart. 2015
0 Afișari
Primul autobuz electric din București va circula de luni, pe linia 104, timp de două săptămâni

Astfel, luni, 16.03.2015, ora 11:00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în programul de testare derulat de Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti, după cum informează RATB printr-un comunicat de presă.

După cum B365.ro a anunțat AICI, autobuzul, produs de compania SOR din Cehia, a fost adus în Autobaza Pipera marți, urmând ca alte două autobuze electrice, produse însă de compania chineză BYD, să ajungă la București în jurul datei de 20 aprilie.

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” – „Piaţa Operei” şi va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

„În contextul economic actual, în care criza energetică se adâncește tot mai mult, iar poluarea și încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toți, utilizarea vehiculelor cu tracțiune electrică poate reprezenta o soluție viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală.„, se mai precizează în comunicatul de presă citat.

Cookies