Primul autobuz al STB pe gaz a intrat în teste. Sute de mijloace de transport vechi, adaptate

17 nov. 2020
77 Afișari
Primul autobuz al STB pe gaz a intrat în teste. Sute de mijloace de transport vechi, adaptate

Anunț important al STB care transmite că a modificat primul autobuz pentru a fi transformat într-un vehicul mai puțin poluant.

Primul autobuz pe gaz al Societății de Transport București a intrat în teste după ce a fost omologat de Registrului Auto Român.

Pe toate cele 600 de autobuze vechi de 13-14 ani aflate în flota STB vor fi montate butelii speciale pentru Gaz Natural Comprimat, scrie digi24.ro.

Norma lor de poluare se va modifica astfel din Euro 3 în Euro 6. Nu vor fi doar mai puțin poluante, ci și mai ieftin de alimentat. Gazul natural costă mai puțin decât carburanții lichizi.

De asemenea, STB a anunțat că alte 150 de autobuze vechi, Euro 3 vor fi transformate în troleibuze.

Mihai Petcu a fost numit directorul general al Societății de Transport Bucureşti (STB), într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe lista de priorităţi a noului director general se află gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2, respectiv emiterea unor decizii privind angajaţii STB SA (reglementarea muncii la domiciliu, organizarea timpului de lucru în două schimburi, continuarea testării angajaţilor aflaţi în contact direct cu publicul său a celor suspecţi etc.), şi protejarea publicului călător (dezinfectarea permanentă a vehiculelor; monitorizarea liniilor de transport pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf etc.).

De asemenea, se va avea în vedere eficientizarea pregătirilor pentru iarnă (măsuri de asigurare a stocurilor şi utilajelor necesare pentru combaterea poleiului şi a zăpezii, piese de schimb, asigurarea personalului necesar pentru a face faţă oricărei situaţii generată de condiţiile meteo etc.), precum şi o transparenţă decizională în utilizarea banilor publici din bugetul STB.

Cookies