Primele VOUCHERE Materna, de aproape 500.000 de euro, acordate de PMB

de:
29 iun. 2018
2 Afișari
Primele VOUCHERE Materna, de aproape 500.000 de euro, acordate de PMB

Programul de depunere a cererilor a început în data de 11 iunie 2018, iar până la 28 iunie au fost depuse 2.081 de dosare şi au fost eliberate deja 2.150 de vouchere pentru 1.075 de mămici aflate în săptămânile 30 – 42 de sarcină, cu o valoare totală de 2.150.000 lei (467.000 euro).

„Mă bucur că încă din primele săptămâni, acest program se dovedeşte a fi un succes şi că, prin aceste vouchere, viitoarele mămici au posibilitatea să-şi achiziţioneze medicamente şi să îşi plătească analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Sper că prin acest program să crească numărul de femei gravide care traversează perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales că sunt multe cazuri în care acestea nu îşi făceau toate analizele, din lipsă de bani”, a declarat edilul şef, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

Voucher-ul Materna Bucuresti se acordă de Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București de cel putin 6 luni sau viza de reședință de cel puțin 6 luni în București, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10–a de sarcina și care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Actele necesare: https://bit.ly/2v8b6fb

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, și se acordă de două ori:
1. Dupa procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA:
1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.
2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

Lista unităților este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro.

Punctele de primire pentru dosarele acordării voucherelor materna, începând cu 11 iunie 2018
1. #bebedebucuresti – Șos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1
2. #bebedebucuresti – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4, în incinta Complexului de Servicii Sociale Ominis
3. #bebedebucuresti – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1, în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Program de lucru cu publicul, de luni până joi, 9:00 – 15:00.

Cookies