ȘTIRI

Primele spitale regionale: la Iași, Cluj și București. Unde va fi amplasat cel din Capitală

Potrivit lui Eugen Nicolăescu, citat de Economica.net, primele spitale regionale strategice vizate de Ministrul Sănătăţii vor fi la Iaşi, Cluj şi în Sectorul 3 al Capitalei, unde nu mai există nicio unitate sanitară.

Ministrul Sănătăţii a anunţat vineri că Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020, care are ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor, a fost lansată în dezbatere publică, documentul fiind esenţial în obţinerea de fonduri UE, ceea ce constituie o premieră în sistemul sanitar

„Astăzi lansăm în dezbatere publică Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020, un angajament pe care ni l-am luat prin Programul de guvernare, întărit prin Acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, angajament pe care îl respectăm, care are ca termen de elaborare şi prezentare publică data de 31 decembrie 2013. Strategia stabileşte principalele direcţii de politici publice în domeniu, pornind de la întrebarea esenţială «cum vrem să arate sistemul sanitar din România în 2020»”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Eugen Nicolăescu, elaborarea Strategiei Naţionale a pornit de la analiza datelor relevante cu privire la indicatorii demografici, indicatorii stării de sănătate a populaţiei, a resurselor materiale, umane şi financiare. De asemenea, analiza a luat în considerare informaţiile transmise de către autorităţile locale, care sunt cel mai aproape de cetăţeni şi cunosc mai bine nevoile locale, precum şi consultările cu reprezentanţii şi beneficiarii sistemului sanitar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button