Primele smartphone-uri ultra low-cost din proiectul Android One au fost lansate de Google

de:
15 sept. 2014
0 Afișari
Primele smartphone-uri ultra low-cost din proiectul Android One au fost lansate de Google

Cele trei modele costa in jurul a 100 de dolari, ecranul este de 4,5 inci, procesorul este MediaTek 1,3 GHz, iar camera e de 5 MP. In urmatoarele luni telefoanele se vor lansa si in alte tari din Asia, insa pentru 2015 nu e exclusa lansarea in Occident, scrie hotnews.ro.

Google anunta in primavara Android One, o initiativa prin care vrea sa lanseze telefoane ieftine dar de calitate, in tari sarace. In India si alte tari din regiune exista smartphone-uri low-cost, insa au mari probleme cu fiabilitatea.

Ca specificatii, modelele lansate acum la un pret de circa 100 de dolari au ecran de 4,5 inci, rezolutie 854×480 pixeli, procesor quad-core MediaTek 1,3 GHz, dual-SIM, 1 GB RAM, 4 GB stocare, camera de 5 MP si slot microSD.

Primele trei telefoane sunt lansate cu producatorii indieni Micromax, Karbonn si Spice Mobiles, iar aceste terminale cu Android One vor mai fi lansate in tari precum Indonezia, Filipine, Sri Lanka si Banghladesh, insa nu ar fi exclusa si o incercare in Occident dupa 2015.

Companii precum Alcatel, Panasonic, Asus, Acer, HTC si Lenovo urmeaza sa lanseze telefoane in proiectul Android One.

Cookies