Primele sancțiuni pentru greva STB. Conducerea decide ACUM ce măsuri aplică șoferilor care au nu au fost la muncă. Ședința, în curs

26 ian. 2022
682 Afișari
Primele sancțiuni pentru greva STB. Conducerea decide ACUM ce măsuri aplică șoferilor care au nu au fost la muncă. Ședința, în curs

Conducerea STB stabilește astăzi ce sancțiuni va aplica șoferilor care nu au fost la muncă în zilele de grevă.

O şedinţă are loc la ora 13.00, la sediul STB, la care vor fi prezenţi toţi cei 15 membri ai Consiliului de Administraţie. Aceștia vor evalua nivelul exact al pierderilor şi vor decide ce sancţiuni vor fi aplicate şoferilor care nu au fost la muncă în zilele de grevă.

La şedinţa de azi se va face un bilanţ al activităţii angajaţilor – şoferi şi vatmani. Greva salariaților STB a ținut cinci zile, timp în care transportul în comun de suprafață din București a lipsit.  Doar în ultimele două zile, acesta a fost asigurat în proporție de 20%.

Conducerea STB spune că angajaţii nu vor primi banii pentru zilele în care au lipsit nemotivat de la muncă. Alte măsuri concrete care se vor lua contra lor se vor stabili miercuri la şedinţa Consiliului de Administraţie.

Potrivit conducerii STB, în contractul colectiv de muncă este precizat că se desface contractul pentru cei care nu vin la muncă trei zile consecutiv. În paralel, STB a demarat o procedură de selecție de noi angajați pentru postul de șofer.

Din primele estimări, greva STB a produs prejudicii de peste 16 milioane de lei în cele cinci zile de protest, potrivit Digi24. În acelaşi timp, călătorilor le va fi prelungită perioada de valabilitate a abonamentelor pentru a acoperi zilele de grevă.

Consiliul de administrație al STB este format din 15 membri, iar din conducerea executivă fac parte 8 persoane.

 

Cookies