FIT CITY

Primele rezultate ale analizelor dezinfectanților Hexi Pharma, aşteptate miercuri

„Sper eu ca începând de mâine să avem primele rezultate la ICECHIM pe testele de concentrație care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma, urmând ca în zilele următoare să se preleveze probele și să se facă testele și de la celelalte firme producătoare care livrează produse în România. O să le facem proporțional și cu cota de piață, ca să avem reprezentare cât mai bună a prezenței acestor produse în spitale. Obiectivul este să ne asigurăm că produsele care se folosesc pentru dezinfecție în spitale sunt la calitatea scontată și își fac treaba”, a afirmat premierul marţi, în urma unei întâlniri cu secretarii de stat din cadrul Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloș, care a preluat funcția de ministru interimar al Sănătății după demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu, a spus că vor fi continuate testele de sanitație din spitale.

„Pe de altă parte am convenit să continuăm și testele de sanitație în spitale, mai ales în spitale și în secțiile cele mai expuse riscurilor de infecție, teste încrucișate. S-a făcut deja teste de sanitație în toate spitalele, după cum știți, cu anumite rezultate, în urma cărora acum noi facem și aceste teste de concentrație, dar am hotărât să reluăm aceste teste de sanitație încrucișate — de la un județ la altul, dar concentrate în prima fază pe spitalele sau secțiile cu risc de infecție cel mai mare”, a explicat prim-ministrul.

Dacian Cioloş, despre eventuala retragere a dezinfectanţilor Hexi Pharma din spitale: Îmi asum

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că în perioada următoare vor fi modificate mai multe acte normative din domeniul medical, unul dintre acestea vizând testele pentru infecțiile nosocomiale din spitale, care nu a mai fost modificat de dinainte de 1989.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button