Primele panouri fotovoltaice au fost montate în Sectorul 3. Primăria ar vrea ca toate blocurile din S3 să fie astfel echipate, ceea ce este, desigur, un vis frumos

16 mart. 2023
3794 Afișari
Primele panouri fotovoltaice au fost montate în Sectorul 3. Primăria ar vrea ca toate blocurile din S3 să fie astfel echipate, ceea ce este, desigur, un vis frumos
Primele panouri fotovoltaice au fost montate în Sectorul 3. Primăria ar vrea ca toate blocurile din S3 să fie astfel echipate, ceea ce este, desigur, un vis frumos. Sursa foto: Captură Facebook

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde”, privind instalarea de panouri fotovoltaice pe blocurile din Sectorul 3, a început, fiind instalate deja pe primul bloc din Sector. Robert Negoiță își dorește ca până la sfârșitul acestui an sute de blocuri să aibă instalate astfel de sisteme.

Primele panouri fotovoltaice au fost montate în S3

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde” a fost aprobat în luna ianuarie a acestui an, primind avizul favorabil al Consiliului Local Sector 3. După două luni de la aprobarea proiectului, acesta a început să prindă contur, panourile fotovoltaice instalându-se pe primul bloc dintre cele propuse, a anunțat Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de Facebook:

Primăria Sectorului 3 devine astfel prima unitate administrativă care instalează un astfel de sistem pentru producerea energiei verzi.

Robert Negoiță a declarat că își dorește ca toate blocurile din Sector să aibă astfel de panouri:

Este primul bloc care are panouri fotovoltaice pe terasă. Noi ne dorim ca toate blocurile din Sectorul 3 să aibă astfel de panouri. Vrem să încheiem anul acesta cu 20 MW putere instalată, asta ar însemna deja câteva sute de blocuri cu sisteme de energie alternativă.

Producem energie verde, mai ales în această criză energetică, iar un beneficiu suplimentar al panourilor este că acestea, acoperind terasa, protejează membrana acesteia de razele UV.

În ultimii 10 ani, PS3 a avut în vizor creșterea eficienței energetice pentru blocurile din S3, reabilitând până în acest moment 1.600 de imobile.

Primarul Robert Negoiță și-a propus ca până la sfârșitul acestui an să instaleze panouri fotovoltaice pe sute de blocuri, fiind situate pe terasele blocurilor.

Energia care este produsă de această aparatură va fi folosită pentru iluminarea spațiilor comune, dar și pentru lifturi.

De asemenea, surplusul de energie produs va aduce venituri semnificative Asociaților de Proprietari.

PS3 anunța în ianuarie că 9 blocuri vor beneficia de panouri

În luna ianuarie a acestui an, PS3 transmitea că un număr de 860 de apartamente din 9 blocuri vor beneficia de aceste panouri. Reprezentanții Primăriei au transmis și lista blocurilor unde se vor începe lucrările, într-o primă etapă:

  • L11 de pe strada soldat Nicolae Sebe, nr. 4;
  • F3 de pe strada Fizicienilor, nr. 4;
  • G1 de pe strada Lucrețiu Pătrășcanu, nr. 13;
  • blocul 4 de pe strada Râmnicu Vâlcea, nr. 3;
  • scara 2 a blocului A12 de pe strada Atanasie Panu, nr. 8;
  • scările A și B ale blocului G3Bis de pe Strada Theodor Pallady, nr. 27;
  • bloc 21D de pe strada Istriei, nr. 6;
  • scările A și B ale blocurile N12 și N13 de pe strada Barajul Sadului, nr. 3-5.

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde” va avea o durată de șase luni, valoarea acestuia fiind suportată în proporție de 90% de către PS3.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies