Primele măsuri după perchezițiile de la Primărie! Milioane de lei puse sub sechestru și persoane sub control judiciar

17 dec. 2020
73 Afișari
Primele măsuri după perchezițiile de la Primărie! Milioane de lei puse sub sechestru și persoane sub control judiciar

Au apărut primele informații oficiale de la Poliția Capitalei după perchezițiile care au avut loc miercuri la Primăria Capitalei și în mai multe puncte importante din București. Milioane de lei au fost puse sub sechestru, iar trei persoane au intrat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul a trei bărbaţi cercetaţi într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive în domeniul construcţiilor, cu un prejudiciu la bugetul de stat de 2.700.000 de lei.

Sechestru pentru 1,7 milioane de lei

„De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile şi părţilor sociale deţinute de persoanele suspecte în mai multe societăţi comerciale, precum şi a sumei de 1.700.000 de lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi.

În perioada 2012-2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de peste 8.420.000 de lei de la o trei firme cu comportament de tip „fantomă”.

Prejudiciu uriaș

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.700.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 7.000.000 de lei, precizează anchetatorii.

Poliţişti din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, miercuri, şase mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Capitală şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere pe numele persoanelor suspecte.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis AGERPRES, este vorba despre continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive în domeniul construcţiilor.

Cookies