Primele măsuri administrative luate de primarul interimar al Sectorului 4,după tragedia din Colectiv

de:
09 nov. 2015
0 afișări
Primele măsuri administrative luate de primarul interimar al Sectorului 4,după tragedia din Colectiv

În noua sa calitate, având în vedere prerogativele ce îi revin, primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, a adoptat, ca prime măsuri administrative, sesizarea şi întrunirea de urgenţă a Comisiei de disciplină a funcţionarilor publici, constituită atât în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, cât şi în cel al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4.

Conform prevederilor Legii 188/1999, privind Statutul Funcţionarilor Publici, al organigramelor şi regulamentelor de organizare şi funcţionare ale celor 2 instituţii publice de interes local, în urma analizei pe care membrii comisiei o vor realiza, vor fi stabilite măsurile disciplinare ce se impun a fi adoptate faţă de funcţionarii publici care au săvârşit abateri disciplinare în exercitarea atribuţiilor ce le reveneau în cazul tragediei de la Clubul Colectiv, anunţă administraţia locală într-un comunicat de presă. 

Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca măsurile disciplinare pe linie administrativă să fie adoptate şi comunicate în cel mai scurt timp cu putinţă.

Citeşte şi CÂȚI ANI ar putea sta după gratii Piedone în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, a fost arestat pentru 30 de zile în dosarul Colectiv. El este acuzat de abuz în serviciu și abuz intelectual.

Pe numele fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, de către Tribunalul București.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual.

În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurorii DNA se spune că primarul demisionar al Sectorului 4 a dat dovadă de o indiferență profesională și se superficialitate în felul în care și-a îndeplinit atribuțiile în momentul în care a emis avizele de funcționare ale clubului Colectiv, informează Digi 24.

Procurorii mai spun că fostul edil a alterat încrederea publicului în administrație, ceea ce îi face acum pe oameni să aibă îndoieli când merg într-un local dacă sunt sau nu în siguranță.

Celelalte două persoane arestate sunt două funcționare din subordinea lui Piedone care ar fi redactat și semnat avizele de funcționare pentru clubul Colectiv, la cererea fostului primar.

Cookies