Primele imagini cu Autostrada de Centură București. Când va fi inaugurată A0, proiectul complet diferit de Centura Capitalei de azi VIDEO

26 apr. 2021
392 Afișari
Primele imagini cu Autostrada de Centură București. Când va fi inaugurată A0, proiectul complet diferit de Centura Capitalei de azi VIDEO

Autostrada de Centură București (A0) este un proiect complet diferit față de Centura Capitalei care înconjoară în prezent orașul și este, în cea mai mare parte, plină de gropi și îngustă la o bandă pe sens în cea mai mare parte. Nua autostradă va avea 102 de kilometri.

Lucrările la Autostrada A0 sunt în toi, iar lucrurile stau mai bine în partea de sud. Pe lotul al doilea, stadiul lucrărilor este de 20% și autoritățile spun că va fi deschis „cel mai târziu anul viitor. Este situate între DN5 și DN6”.

Șase luni pentru 15 kilometri de autostradă

De 6 luni se lucrează pe Lotul al II-lea pentru cei aproximativ 15 kilometri de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu.), după cum spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Acesta a realizat o analiză amănunțită a stadiului lucrărilor / proiectării sau licitațiilor pentru fiecare trons. Datele de finalizare reprezintă obiectivele Companiei Națioanale der Administrare a Infrastructurii și apar în documentele oficiale.

Fiulmare: Infrastructure Romania.

A0, împărțită în Autostrada de Centură București Sud și Nord

Autostrada de Centură București Sud este împărțită în 3 loturi.

La Lotu I s-au finalizat forajele pentru realizarea piloților la km 68+521.

Se realizează platformele pentru execuția piloților la viitorul nod rutier dintre A0 și A2, pentru pasajul principal. A început decopertarea stratului vegetal pentru bretelele A și E. Au început lucrările de terasamente de la DN4 spre A2 și de la DN4 spre DN5, precum și în zona DJ401.

Lotul I din Autostrada de Centură Sud are o lungime de 16,9 km, între Berceni și A2, constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate în localitățile: Vidra, Berceni, Popești – Leordeni, Glina și Cernica.  Deschidere iunie 2023

Pe lotul II se lucrează la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu, unde s-au finalizat toate forajele, s-au turnat fundațiile și radierele, s-au armat pilele și culeele și s-au turnat deja și primele elevații.

Se lucrează la pasajul de la intersecția cu DN5 unde s-au finalizat pilele pentru pasajul principal, au fost realizate fundații și radiere și s-au turnat până acum 8 elevații. Se lucrează la pasajul peste calea ferată din zona localității 1 Decembrie, unde s-au finalizat toți piloții necesari și au început armarea, cofrarea și turnarea radierelor.

Se forează în zona viitorului nod rutier dintre A0 și DN6 (între Bragadiru și Cornetu), unde vor fi realizați 172 de piloți necesari pasajului principal. 80% din lungimea traseului autostrăzii, aferentă Lotului II, este atacată din punct de vedere al terasamentelor. Acum se execută lucrări de umplutură, stabilizare a solului cu lianți hidraulici, perne de balast și lucrări de drenaj.

În paralel se fac lucrări de relocare a utilităților pe toată lungimea traseului Lotului II. Se lucrează la cele 36 de podețe necesare traversării apelor pluviale. Deschidere februarie 2023.

Pentru lotul III din A0, care leagă DN6, în zona Bragadiru-Cornetu, până la A1, a fost depus proiectul tehnic pentru emiterea autorizației de construire. Estimăm că în următoarele două luni vom da ordinul de începere a lucrărilor. Acest lot are o lungime de 18 km. Constructor este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei. Deschidere deschidere 2022.

Autostrada de Centură București Noprd este împărțită în 4 loturi

Pentru Lotul I al A0 Nord, care se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca, a fost desemnat un nou câștigător pentru proiectarea și execuția celor 17,5 km de autostradă. Este vorba despre Nurol Inssat VE Ticaret, iar valoarea contractului este de 746,7 milioane de lei. Deschidere 2023.

Pentru Lotul II, de 19 km, afla între DN1 (Corbeanca) și DN2 (Afumați) au fost depuse 11 oferte: două de constructori din România, 3 din Turcia, 2 din Grecia, 2 firme din China, una din Austria și una din Italia. A fost desemnat câștigătorul, respectiv Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade. S-au făcut contestații la CNSC, care au fost respinse și a fost deschis proces la Curtea de Apel. Săptămâna viitoare așteptăm pronunțarea Curții de Apel. Dacă vor fi respinse contestațiile, în luna mai putem semna contractul cu Asocierea de firme românești care a câștigat licitația. Deschidere 2024.

Pentru Lotul III, aflat între DN2 și DN3, care trece prin localitățile ilfovene Afumați, Găneasa și Pantelimon, câștigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. Lungimea lotului 3 este de 8,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 428,8 milioane de lei. Au fost depuse 7 contestații la CNSC. Curtea de Apel a decis reevaluarea ofertelor. Deschidere 2024.

Pentru Lotul IV, la data de 18 august 2020 a fost semnat contractul de proiectare și execuție. Este vorba despre tronsonul aflat între DN3 și A2 (Pantelimon – A2), cu o lungime de 4,47 km, unde câștigător este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu preţul de 312,6 milioane de lei. Se lucrează la realizarea proiectului tehnic. Estimăm că în toamna acestui an va fi aprobat proiectul, va fi emisă autorizația de construire și vor începe lucrările. Deschidere 2023

Cookies