Primele ghene de suprafață din S6, acolo unde bucureștenii arunca gunoiul sortat, vor fi date în folosință din septembrie. Sunt gata 276 de locații, se proiectează alte 394

04 iul. 2024
257 afișări
Primele ghene de suprafață din S6, acolo unde bucureștenii arunca gunoiul sortat, vor fi date în folosință din septembrie. Sunt gata 276 de locații, se proiectează alte 394
Primele ghene de suprafață din S6, acolo unde bucureștenii arunca gunoiul sortat, vor fi date în folosință din septembrie. Sunt gata 276 de locații, se proiectează alte 394. Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 vine cu noi informații legate de ghenele de colectare selectivă care urmează să fie date în folosință începând cu toamna acestui an. Potrivit autorităților, până acum au fost finalizate 276 de ghene, urmând ca acestea să devină funcționale treptat, începând cu luna septembrie. Mai mult, primăria a transmis că face demersurile necesare pentru proiectarea și realizarea a încă 394 de ghene până în februarie 2025.

Primele ghene supraterane din Sectorul 6 vor fi date în folosință în timp scurt, potrivit postării de joi de pe contul de Facebook al Primăriei Sectorului 6. Denumirea oficială a acestora este de platforme ecologice de colectare separată a deșeurilor, și în acest moment sunt finalizate 276 de astfel de locații în Sectorul 6. Dintre acestea, 222 sunt subterane, iar 54 sunt supraterane.

„Vești bune! Ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vom da în funcțiune primele platforme ecologice de colectare separată a deșeurilor, finanțate din fonduri externe nerambursabile!
Am finalizat 276 ghene:
#222 de platforme subterane;
#54 de platforme supraterane.
În luna august începem să recepționăm cele 276 de platforme ecologice, iar din septembrie, acestea vor deveni, treptat, funcționale!”

Ce amenzi riscă cei care vandalizează platformele de colectare selectivă din Sectorul 6

Pe lângă cele 276 de de platforme de colectare selectivă a gunoaielor care sunt deja amplasate în Sectorul 6, primăria dorește să mai realizeze încă 394 de platforme, 305 subterane și 89 supraterane, pentru a fi acoperită întreaga suprafață a sectorului.

„În paralel, continuăm să strângem avizele necesare pentru proiectarea și execuția a încă 394 (305 subterane și 89 supraterane), până în februarie 2025, pentru a acoperi întreg sectorul.
Știm că și voi sunteți nerăbdători, însă mai avem câțiva pași până la utilizarea acestor platforme în bune condiții.
Apelăm la bunul simț și responsabilitatea voastră și vă adresăm rugămintea să păstrați integritatea containerelor, să nu le desigilați/vandalizați, să nu aruncați deșeuri în containerele sigilate și să nu parcați autoturismele pe platforme!
Reamintim:
Amenzile pentru degradarea bunurilor publice sunt între 3.000 și 6.000 de lei, iar cei vinovați plătesc și reparațiile!”, a precizat Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

CITEȘTE ȘI

Cookies