Primele declarații ale Ioanei Mihăilă în calitate de ministru al Sănătății. ”Voi continua multe din proiectele lui  Vlad Voiculescu”

21 apr. 2021
108 afișări
Primele declarații ale Ioanei Mihăilă în calitate de ministru al Sănătății. ”Voi continua multe din proiectele lui  Vlad Voiculescu”

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, spune că în mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a direcțiilor de sănătate publică, prin concursuri corecte.

Ioana Mihăilă a declaraat, ăn prima sa conferință de presă ca ministru al Sănătății, că va continua „fără ezitare” proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Primele declarații ale Ioanei Mihăilă:

Mandatul meu se va concentra pe 3 priorități:

  1. Atragerea și utilizarea de fonduri eurpene pentru reforme și investiții. Prin PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte
  2. Creșterea accesului la servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească
  3. Reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Competența în funcții de conducere e o necesitate, nu un moft. Vom continua concursurile pentru direcțiile publice de sănătate
  • Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar
  • Multe proiecte au început în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare
  • Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună o putem depăși

”Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine și cu dl Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu dl Cîțu”

Despre echipa alături de care va lucra:

  • E în curs de formare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna dr Moldovan vor rămâne alături de noi

Întrebată dacă Vlad Voiculescu va fi consilierul ei, Ioana Mihăilă a precizat că ”echipa încă se formează”.

Nu pot spune că voi șterge cu buretele aspirațiile comune cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă, iar mandatul este al meu

Ce a vorbit cu Vlad Voiculescu

L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că voi supraviețui. A răspuns că speră că da.

Despre carantină:

„Este un proiect (privind carantina din localități – n.r.) care trebuie discutat la nivel guvernamental. Dar, de asemenea, este importantă și părerea specialiștilor care trebuie luată în considerare. Când voi avea ambele păreri, și a specialiștilor și a Guvernului, voi putea să emit o părere”, a spus Ioana Mihăilă.

Cookies