Primele cuvinte pentru bucureșteni ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul unic cu care PNL și PSD vor să-i bată pe Nicușor Dan și Piedone la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei

20 mart. 2024
368 Afișari
Primele cuvinte pentru bucureșteni ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul unic cu care PNL și PSD vor să-i bată pe Nicușor Dan și Piedone la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei
Primele cuvinte ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul unic cu care PNL și PSD vor să-i bată pe Nicușor Dan și Piedone la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei | Sursa foto: Agerpres

Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun la Primăria Capitalei din partea PNL și PSD. Miercuri, la Palatul Parlamentului, managerul Spitalului Universitar din București a transmis primele cuvinte din postura de candidat comun la Primăria Generală, într-o conferință de presă.

Primele cuvinte ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul unic PNL și PSD la Primăria Capitalei

Gabriela Firea și Sebastian Burduja vor coordona campania electorală PNL și PSD la București, pentru medicul Cătălin Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, printre altele:

Doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern și a făcut proiecte prin PNRR pentru a face investiții.

Prima declarație a medicului Cîrstoiu:

Dragii mei, eu sunt medic, profesor universitar. Nu sunt om politic, până azi, nu am avut o carieră politică. (…)

Noi am discutat mult împreună. Am vorbit despre modificări absolut necesare în cadrul legislativ…la un moment dat am ajuns la o convergență a unor planuri. Avem un plan unic pentru o capitală, pentru un viitor.

O să vă întrebați de ce un doctor a luat decizia să accepte o asemenea provocare. Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam 4.000 de pacienți își găsesc o soluție medicală.

(…)

Ca medic, am ajuns la concluzia…având un simț civic: sănătatea nu se rezumă la acele manevre pe care omul și le găsește într-un spital. Sănătatea merge dincolo de acestea. Un aer curat în Bucureși, infrastructură eficientă, mediu cald, propice.

Asta cred eu că înseamnă, dincolo de un spital, a te preocupa de sănătatea unui oraș.

Da, se poate, mergem în continuare. Primarul general nu trebuie să numere steaguri sau să care o roabă, ci trebuie să dea viziune și să asigure că are oameni care fac asta.

Candidatul comun al PNL și PSD la Primăria Generală a ținut să sublinieze că este supraviețuitor al cancerului și a mai spus că „împreună” va fi învins un oraș bolnav, care va fi vindecat:

O mărturisire personală – una din obligațiile mele a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave, precum cancer. Avem cel mai modern buncăr de radioterapie. Am văzut la acest oraș că are aceeași boală, care m-a obsedat.
Aveți în fața dumneavostră un supraviețuitor al acestei boli. E o mărturisire dureroasă.
Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos.

Acesta le-a mai spus jurnaliștilor că își dorește un oraș care să-i reprezinte pe toți: pe vârstnici, pe adulți, pe cei care-și duc copilul la școală dimineața.

Te-ar mai putea interesa și: Portret de candidat. Cine e Cătălin Cîrstoiu, managerul de la Universitar cu care PNL și PSD vor să-i bată pe Nicușor Dan și Piedone la alegerile pentru Primăria Capitalei

Cookies