Primele cuvinte ale Gabrielei Firea de când e, în sfârșit, candidată la Primăria Capitalei: Acatistul Sfântului Gheorghe (La mulți ani și Doamne-ajută, efectiv)

23 apr. 2024
1149 afișări
Primele cuvinte ale Gabrielei Firea de când e, în sfârșit, candidată la Primăria Capitalei: Acatistul Sfântului Gheorghe (La mulți ani și Doamne-ajută, efectiv)
Primele cuvinte ale Gabrielei Firea de când e, în sfârșit, candidată la Primăria Capitalei: Acatistul Sfântului Gheorghe (La mulți ani și Doamne-ajută, efectiv) | Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

Gabriela Firea este, de câteva ore, candidatul PSD la Primăria Capitalei. După 16 ore de discuții complicate, coaliția PDS+PNL l-a retras pe medicul Cătălin Cîrstoiu și s-a rupt, practic, în Capitală, unde fiecare dintre cele două partide mamut va avea propriul candidat pentru funcția de primar general.

Iar acest candidați sunt doamna Firea, dinspre PSD, și domnul Burduja, dinspre PNL, cei doi aspiranți la candidatură încă nde dinaintea scurtei era Cîrstoiu. Eră în care Firea și Burduja au fost șefi de campanie ai medicului candidat.

Gabriela Firea e, de azi-noapte, candidata PSD la Primăria Capitalei

La câteva ore după ce PNL+PSD au decis că fiecare merge cu candidatul său, doamna Firea ne-a oferit primele cuvinte publice.

Azi fiind Sfântul Gheorghe în calendarul creștin ortodos, doamna candidată a publicat, pe pagina sa de Facebook, o urare de la mulți ani pentru toți cei ce poartă numele sfântului care a birtuit balaurul – Gheorghe, George, Gigi, Georgiana, Georgeta, Gelu, Gina, Geta, la muțli ani!! După urare, Gabriela Firea scrie și Acatistul Sfântului Gheorghe:  

Multnevoitorului al lui Hristos Ma­re­lui Mucenic Gheorghe, acum toți din su­flet să-i cântăm, lăudându-l pe el în sfințitele locașuri, ca pe un preastrălucit mare soare al mu­cenicilor; și ca unui apărător al credincioșilor și ajutător, cu credință să-i cân­tăm: Bucură-te, purtă­torule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe!

Situația candidaților la Primăria Capitalei, azi

Întorcându-ne la contextul deosebit de laic al alegerilor (laic cel puțin teoretic), în cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei,  lucrurile stau astăzi astfel la capitolul candidați:

  • Nicușor Dan care, susținut de USR, ca parte din alianța Dreapta Unită, vrea un al doilea mandat de primar general
  • Cristian Popescu Piedone, actualmente primar al Sectorului 5, funcție pe care dorește s-o lase moștenire fiului Vlad, iar dânsul să devină șef la PMB din partea PUSL
  • Gabriela Firea, de azi-noapte candidata PSD
  • Sebastian Burduja, și el tot de azi-noapte candidat, doar că din partea PNL
  • mai e și dl. Mihai Enache, de la AUR

Doamnul Cîrstoiu a avut o carieră relativ scurtă în acest domeniu electoral. A durat, cu ochii pe calendar, o lună și trei zile. PSD+PNL l-a desemnat candidat la Primăria Capitalei pe 20 martie și l-a retras azi-noapte, când se făcuse deja ziua de 23 aprilie.

Îți recomandăm să citești, pe același subiect electoral, ultimele evoluții de la București:

Cookies