PRIMELE CONCLUZII ale anchetei la IOB: Există medicamente oncologice scumpe, cele ieftine lipsesc

de:
07 dec. 2013
0 Afișari
PRIMELE CONCLUZII ale anchetei la IOB: Există medicamente oncologice scumpe, cele ieftine lipsesc

Preşedintele CNAS a vorbit, la Realitatea TV, despre primele concluzii ale anchetei care este încă în desfăşurare, la Spitalul Oncologic din Bucureşti.

„Între CNAS, prin casa Municipiului Bucureşti şi Institutul Oncologic e un contract care se desfăşoară în condiţii normale. Există un contract, suma lunară e de 4.200.000 de lei. Ştiu că 2 milioane şi jumătate sunt cheltuite pentru salarii. Restul banilor au fost puşi la dispoziţie, au fost viraţi. Problema ţine de managementul intern, iar problemele sunt mai vechi. Există stocuri de medicamente oncologice -scumpe- pentru o lună şi jumătate, tocmai cele ieftine nu există. Dintr-o neglijenţă gravă, înfiorătoare a celor de la achiziţii, s-a ajuns în această situaţie. Din informaţiile pe care le avem, problemele sunt de o grămadă de timp. Au ieşit la iveală acum. Situaţia e de câteva luni bune aşa. Aceste comenzi nu au fost lansate în urmă cu o lună şi jumătate în urmă. Există comenzi care nu au fost onorate de Departamentul de Achiziţii, sesizate de medici, aşa cum e procedura. Noul manager va trebui să facă ordine. Managerul a fost numit acum trei săptămâni, iar faptul că acum 30 de zile sau câteva luni de zile cineva nu a lansat comenzi nu este vina dumneai. Vom avea buget mare în 2014, cel mai mare buget după cel de pensii şi sperăm că lucrurile vor merge mai bine”, a declarat Bușoi.

Unii pacienţi ai Institutului Oncologic Bucureşti au fost puşi, vineri, în faţa unei situaţii de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast şi comprese, directoarea declarându-se surprinsă de situaţie.

Cookies