Primele capete căzute la testele naţionale: doi elevi din Capitală, daţi afară pentru că au copiat

de:
20 iun. 2011
0 Afișari
Primele capete căzute la testele naţionale: doi elevi din Capitală, daţi afară pentru că au copiat

Cei mai mulţi candidaţi la evaluarea naţională care se desfăşoară în Bucureşti sunt din Sectorul 2, adică 2.389 de persoane.

În Sectorul 1 sunt 2.348 de candidaţi, în Sectorul 4 sunt 2.283, în Sectorul 5 sunt 2.332, iar în Sectorul 6 sunt 2.254.

Peste 14.000 de elevi din Bucureşti au intrat, luni, în febra examenelor naţionale, testele desfăşurându-se în 204 centre.

„La evaluarea naţională din Bucureşti au fost înscrişi 14.449 elevi, iar corectarea lucrărilor se face în 20 de centre. Examenul a început în condiţii normale, subiectele ajungând în şcoli în condiţii de securitate maximă”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti), citat de mediafax.ro, care a menţionat că, până la ora 10 nu fuseseră semnalate incidente.

Conform sursei citate, inspectorul general şcolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu a avut mai multe întâlniri cu preşedinţii comisiilor de examen. “La ultima întâlnire, care a avut loc duminică, inspectorul general a insistat asupra asigurării unui cadru de corectitudine, legalitate şi transparenţă şi mai mult toleranţă zero faţă de fraudă pe toată durata examenului”, a mai precizat Banu.

Cookies