Primele BMW-uri ale Poliției Române au ajuns la București. După recepție, mașinile vor circula pe străzile din România

23 mart. 2023
1041 Afișari
Primele BMW-uri ale Poliției Române au ajuns la București. După recepție, mașinile vor circula pe străzile din România
Primele BMW-uri ale Poliției Române au ajuns la București. După recepție, mașinile vor circula pe străzile din România | Sursă foto: Captură ObservatorNews.ro

Primul lot de BMW-uri ce au fost cumpărate pentru Poliția Română au ajuns în București zilele trecute. O parte dintre mașini au fost deja inscripționate și dotate cu girofar și sirene.

În curând Poliția Română va circula cu noile BMW-uri

Primele 100 de autospeciale de poliție marca BMW au fost aduse în București zilele trecute. De aici, mașinile urmează să fie distribuite atât către unitățile din Capitală, cât și către cele din alte localități ale României, conform ObservatorNews.ro.

30 dintre mașini au fost deja inscripționate cu însemnele Poliției și dotate cu girofar și sirene, iar în perioada următoare vor fi echipate și restul de 70.

Poliția Română a anunțat în luna septembrie a anului 2022 că vechile Logan-uri urmează să fie înlocuite de autospeciale marca BMW 320ix. Acestea ar trebui să fie mașini de mare viteză, ajungând la 100km/h în doar opt secunde.

În total, 600 de astfel de autospeciale au fost cumpărate, iar costul final pentru achiziția acestora este de circa 20 de milioane de euro. Jumătate din sumă este plătită din bani europeni.

Sindicaliștii se declară nemulțumiți

Cu toate că prețul unei astfel de autospeciale este de circa 33.200 de euro, sindicaliștii se declară nemulțumiți de mașinile primite. Reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, a declarat următoarele:

Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate stații de emisie recepție, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între polițiștii și bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemente necesare. Vor fi costuri suplimentare.

După ce Inspectoratele de Poliție Județene și Brigada Rutieră vor realiza recepția vehiculele, noile autospeciale al Poliției Române vor circula pe străzi.

Contractul de achiziție pentru aceste BMW-uri este anchetat atât de DNA, cât și de Parchetul European. Ministrul Afacerilor Interne a fost acuzat că licitația a fost „dedicată” lui Michael Schmidt, dealerul BMW din București și prieten al președintelui Iohannis.

Cookies