Primele automate de cartele Metrorex nu au succes la public

de:
23 aug. 2011
1 Afișari
Primele automate de cartele Metrorex nu au succes la public

Primele automate de cartele introduse de Metrorex, un element nou Bucureşti, nu au atras atenţia călătorilor, scrie Ziarul Financiar. Automatul amplasat în staţia Gara de Nord a vândut cel mai mult, într-o săptămână, 400 de cartele, ceea ce reprezintă, în medie, 57 de cartele pe zi.

Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex, a declarat că, de regulă, celelalte automate vând peste 200 de cartele pe săptămână, şi estimează că vânzările vor evolua pe măsură ce lumea se va obişnui cu acest sistem de taxare.

Acest sistem de taxare a fost instalat de Metrorex la începutul lunii iulie, când au fost puse în funcţiune 21 de astfel de aparate. Alte 14 unităţi vor mai fi montate până joi în subteranul bucureştean.

Investiţia în cele 35 de automate s-a ridicat la circa 5,8 milioane de lei, aproximativ 1,6 milioane de euro la cursul mediu din 2008, când a fost scos la licitaţile contractul de achi­ziţie. Costul pentru un asemnea aparat se ridică la circa 45.700 de euro pe aparat, iar suma plătită într-un automat de cartele este echivalentă cu costul pe patru ani al unui angajat Metrorex de la casele de cartele, luând în considerare un cost lunar de 1.000 de euro cu fiecare angajat de la case.

Cookies